Flaggermusmuffins til Halloween

21. oktober 2019

Flaggermusmuffins til Halloween

Print Friendly, PDF & Email
   

Halloween er en ypperlig anledning til å være litt ekstra kreativ på bakefronten. Og hva passer vel ikke bedre enn noen søte små flaggermusmuffins til Halloweenfeiringen?

Disse flaggermusmuffinsene er supergode og har en deilig smak av melkesjokolade. Også ser de jo veldig søte ut da 🙂

Oppskriften gir 16 små eller 8 store muffins.

  Du trenger

  • 1 pose TORO Sjokolademuffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)
  • Muffinsformer

Glasur og pynt 

  • 1 boks TORO Kremet Sjokoladeglasur
  • 1 pakke Oreokjeks®
  • Kakestrøssel formet som øyne eller NonStop til øyne (kakestrøssel formet som øyne får du kjøpt på kjøkkenbutikker som for eksempel Jernia og Traktøren)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. T

2. Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle (pass på at alle formene får deig med sjokoladebiter). De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men sjokolademuffinsene smaker selvfølgelig like godt uten også.

3. Stek på midterste rille. Har du brukt små muffinsformer steker du de i ca. 12 minutter. Store muffins stekes i 15-20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

4. Fordel kremet sjokoladeglasur på muffinsene ved hjelp av en teskje eller sprøytepose med bred tupp. Bruker du teskje bruker du baksiden av teskjeen til å lage en fin overflate på glasuren. Hold muffinsen i den ene hånden og bruk lette, runde bevegelser fra utsiden og inn for å lage struktur. Gjenta på alle muffinsene. Pynt til slutt flaggermusmuffinsene med øyne og en Oreo®kjeks som er skåret i to som ører.

 Allergiinfo!

Disse flaggermusmuffinsene er glutenfrie om du bruker glutenfrie kjeks som ører. Ved bruk av melkefritt smør og mørk sjokolade uten melk er de også melkefrie.

 Tips

Et muffinsbrett gjør at muffinsene holder formen og at du kan fylle formene litt fullere. Du får kjøpt det bl.a. på Jernia.

 

Flaggermusmuffins

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *