Frokostbriks til helgefrokosten

10. mars 2017

Frokostbriks til helgefrokosten

Print Friendly, PDF & Email
   

Helgefrokost må være noe av det hyggeligste som finnes. Det å for en gangs skyld ha god tid og kunne slappe av med et frokostbord med mat man ellers ikke tar seg tid til i hverdagen. Ferskt brød eller varme rundstykker hører ofte med til helgefrokosten, men neste gang kan kanskje Frokostbriks med egg og bacon prøves ut?

Frokostbriks lages med bakepulver, noe som gjør bakeprosessen til en lek fordi det ikke trengs hverken heving eller elting. Likevel får man den deilige nybakte duften og følelsen av å ha gjort noe ekstra hyggelig for de du spiser helgefrokost med. Det er utrolig hvor mye skryt man får når man klarer å servere noe hjemmebakt allerede til frokost. Den sprø skorpen og den saftige kjernen gjør Frokostbriks noe som man får utrolig mye takknemmelighet for, selv om det er lett å lage og klart på 25min. Bedre start på helgen skal man lete lenge etter.

Oppskriften gir 8 briks.

Du trenger

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 225 °C, (over- og undervarme). Bland posens innhold med 2,5 dl vann og rør sammen.

2. Ha deigen over på et stekebrett med bakepapir ved hjelp av en slikkepott (deigen skal være litt klissete). Bruk vann på slikkepotten så ikke deigen klisser når du former deigen på bakepapiret med slikkepotten til en firkant på ca 20 x 15 cm. Del deigen i 8 uten å skjære helt igjennom.

3. Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Server med egg og bacon og høst alle komplimentene

Nybakte Frokostbriks smaker herlig til helgefrokost med egg og bacon

Nybakte Frokostbriks smaker herlig til helgefrokost med egg og bacon

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *