Hjemmebakte grove bagetter

TORO Grove Rundstykker
25. februar 2016

Hjemmebakte grove bagetter

Print Friendly, PDF & Email
   

Det er noe helt med lukten av hjemmebakt og da spesielt gjærbakst. Hjemmebakte rundstykker eller bagetter er intet unntak.  De løfter ethvert måltid, om det er frokost, lunsj, kveldsmat eller som tilbehør til suppe eller gryteretter. Her får du fremgangsmåten på grove bagetter. Bagetter er jo noe vi ofte kjøper ferdig, og det er faktisk ikke like vanlig å bake dette selv. Men det er det ingen grunn til. Med denne fremgangsmåten er det både enkelt å bake og raskt å forme ut. Og hva gleder vel mer enn hjemmebakt?

Du trenger

  • 1 pose TORO Grove Rundstykker
  • 4 dl kaldt vann
  • 3-4 ss olje
  • Evt. litt fint mel til å drysse over før steking

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter.

Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

2. Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.

3. Kna deigen sammen og del i 3 like store deler. Rull til bagetter som er nesten like lange som bredden på stekebrettet. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle med vann og etterhev under klede i 30-60 minutter.

4. Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Dryss litt mel over bagettene og stek på midterste rille i 20-25 minutter. Bagettene skal da ha fått en gylden farge. De er ferdig når de gir en hul lyd når du banker forsiktig på overflaten. Avkjøl bagettene på rist.

Hjemmebakte bagetter nytes best nystekt! Sett frem smør eller olje og server til en deilig suppe eller gryterett. Har du bagetter igjen dagen etter kan du ta litt vann på de og «skjerpe» de i ovnen i  5 – 7 minutter til de er gjennomvarme. Bagettene kan også fryses.

 Tips

For et rustikt utseende på bagettene kan du snurre på de før de legger de ned på stekeplaten og drysse litt fint mel over rett før steking.

 

TORO Grove Rundstykker

Deilige, nybakte grove bagetter er perfekt tilbehør til suppe eller gryteretter og selvfølgelig til frokost

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *