Nybakte scones til helgefrokosten?

TORO Scones
1. januar 2020

Nybakte scones til helgefrokosten?

Print Friendly, PDF & Email
   

Raskt og enkelt, rykende ferskt og utrolig godt. Det er scones det. Scones bakes med bakepulver så bakeprosessen krever ingen heving. Du blander sammen deigen mens ovnen blir varm, setter sconsene på en bakepapirkledd stekeplate og så rett inn i ovnen. Disse grove sconsene er perfekt til helgefrokosten, kanskje som en liten overraskelse til de hjemme? Tenk å våkne til lukten av hjemmebakt? Det er en god start på helgen det.

Du trenger

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 225 °C, (over- og undervarme). Bland posens innhold med 2,5 dl vann og rør sammen.

2. Del deigen i to. Form 2 store boller og sett på et bakepapirkledd stekebrett. Lag et kryss på toppen i hver bolle ved hjelp av en slikkepott, (ikke skjær helt igjennom).

Ønsker du et mer rustikt utseende så former du ikke de to delene som boller før du setter de på stekebrettet. Du deler simpelten deigen i to ved hjelp av slikkepotten og setter hver del på stekebrettet. Når du setter de på stekebrettet skal de forme seg til en nogenlunde rund form (hjelp litt til om de ikke gjør det). Lag et kryss på toppen med slikkepotten (da vil sconsene få mer form). Ikke skjær helt igjennom.

3. Stek på midterste rille i ca. 15 minutter. La sconsene avkjøles på rist.

Server med ditt favoritt pålegg og nyt hjemmebakte scones en deilig morgenstund.

 

TORO Scones

Scones er perfekt til helgefrokosten

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

 1. elin sier:

  hva gjør jeg feil… mine scones blir helt paddeflate…varmt eller kaldt vann?

  • Baking for alle sier:

   Hei Elin,
   Det var leit å høre. Du oppnår best resultat om du bruker kaldt vann.

   Ellers så bør deigen ikke røres så veldig lenge, bare blandes lett sammen. Når deigen er blandet sammen har du den ut på kjøkkenbenken med enten mel eller litt olje slik at den ikke setter seg fast i benken. Ha litt olje på hendene når du former deigen, her også med lett hånd. Følg tilberedning på pakken og kos deg når du baker så er jeg sikker på at dette skal gå så fint så 🙂
   Lykke til og god bakelyst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *