Gulrotkake i to lag

24. september 2019

Gulrotkake i to lag

Print Friendly, PDF & Email
   

Hva er vel bedre å servere enn en saftig gulrotkake med deilig ostekremglasur? Det er kanskje nettopp denne kaken med ekstra mye ostekremglasur. Her får du oppskriften på en gulrotkake i to lag med ostekremglasur både mellom lagene og på toppen. Gulrotkake i to lag blir lett vinneren på de fleste kakebord og så ser den veldig imponerende ut, selv om den er enkel og rask å lage. Perfekt til alle høstens store og små anledninger, eller bare når du vil glede noen med en skikkelig god og saftig kake.

Du trenger

Ostekremglasur:

Fremgangsmåte

1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret  i terninger så det raskere får romtemperatur.  Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

2. Rør sammen  2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter.

Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.

3. Pisk sammen 250g kremost naturell og 100g mykt, romtemperert smør. Tilsett posene med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

4. Del den avkjølte kaken i to med en brødkniv. Fordel halvparten av glasuren mellom lagene og resten over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. Server med en gang eller sett i kjøleskapet til du skal servere kaken.

 Tips

 Når man finrasper gulrøttene som blandes inn i deigen blir resultatet enda saftigere enn dersom du grovrasper dem, husk derfor å bruke den siden av rivjernet med små hull. Vil du at gulrotbitene skal være mer synlige i kaken kan du grovraspe gulrøttene.

 Allergiinfo!

Gulrotkaken er melkefri ved bruk av melkefri margarin og melkefri kremost i glasuren.

Gulrotkake i to lag er lett å lage og ser fantastisk ut på kakebordet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *