Gulrotkake med blåbær

1. september 2019

Gulrotkake med blåbær

Print Friendly, PDF & Email
   

Dette er en kake som smaker skikkelig friskt og godt med saftig gulrotkake, luftig ostekrem og masse friske blåbær. Den gjør seg veldig godt på et kakebord, eller som en vinner til kaffen eller som dessert. Enkelt og greit så finnes det mange anledninger til å lage en supergod gulrotkake med blåbær.

Du trenger

Ostekremglasur:

  • 2 pakker TORO Glasurmiks til Ostekrem
  • 250 g kremost naturell (tilsvarer 2pk Kremgo’ naturell fra Tine)
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 kurver a 125g med friske blåbær (en til å ha inni og en til pynt på toppen)

Fremgangsmåte

1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret  i terninger så det raskere får romtemperatur.  Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

2. Rør sammen  2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter.

Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.

3. Pisk sammen 250g kremost naturell og 100g mykt, romtemperert smør. Tilsett posene med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

4. Del den avkjølte kaken i to med en brødkniv. Fordel halvparten av ostekremen mellom lagene og hell over den ene kurven med blåbær. Ta resten av ostekremen på toppen av den avkjølte kaken og pynt med den andre kurven med blåbær. Server med en gang eller sett i kjøleskapet til du skal servere kaken.

 Tips

 Når man finrasper gulrøttene som blandes inn i deigen blir resultatet enda saftigere enn dersom du grovrasper dem, husk derfor å bruke den siden av rivjernet med små hull. Vil du at gulrotbitene skal være mer synlige i kaken kan du grovraspe gulrøttene.

 Allergiinfo!

Gulrotkaken er melkefri ved bruk av melkefri margarin og melkefri kremost i glasuren.

Lag denne herlige gulrotkaken med ostekrem og blåbær.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

  1. Flott 17. mai kake! Det smaker med ostekrem og blåbær!

    • Baking for alle sier:

      Kjempehyggelig å høre! Smaken blir skikkelig frisk og god med masse blåbær og ostekrem! Du kan også lage kaken i et lag i en liten langpanne med masse blåbær på dersom man skal servere mange eller ha med kaken til et kakebord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *