Gulrotkake

Gulrotkake med ostekremglasur
18. september 2019

Gulrotkake

Print Friendly, PDF & Email
   

5 om dagen sa du? Da er det bare å nyte gulrotkake med god samvittighet 🙂 Tenk at en kake med en grønnsak kan være så god. Gulroten gjør kaken ekstra saftig og rund i smaken. Her får du oppskriften på en gulrotkake med nydelig ostekremglasur.

Her er gulrotkaken pyntet med friske jordbær og hakket hvit sjokolade. Selv står du helt fritt til å velge pynt eller bare servere den som den er.

Du trenger

Ostekremglasur:

Pynt:

 • Friske jordbær (om du vil)
 • Hvit sjokolade (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret  i terninger så det raskere får romtemperatur.  Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).

2. Rør sammen  2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter.

Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.

3. Pisk sammen 125g kremost naturell og 50g mykt, romtemperert smør. Tilsett posen med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.

4. Fordel glasuren over den avkjølte kaken ved hjelp av en slikkepott. Skyll jordbærene og skjær de så i skiver inn mot stilken, men ikke helt igjennom. Lag en vifte av skivene og legg på kaken. Hakk hvit sjokolade grovt og dryss over.

 Allergiinfo!

Gulrotkaken er melkefri ved bruk av melkefri margarin og melkefri kremost i glasuren.

 

TORO Gulrotkake

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

 1. Randi sier:

  Kan Gulrotkaken fryses med glasur ?

  • Baking for alle sier:

   Hei
   Gulrotkaken egner seg best til å fryses uten glasur dersom den skal fryses for en lang periode. Skal du fryse gulrotkaken for kortere perioder (under 2 uker) kan den fryses med glasur, men fryses den for lenger enn dette vil glasuren kunne bli hard og krystallisere seg. Håper det var godt nok svar på spørsmålet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *