Flaggermus brownies

TORO Brownies
19. oktober 2019

Flaggermus brownies

Print Friendly, PDF & Email
   

Lørdag 31.oktober er det halloween, eller allehelgensaften som dagen heter i Norge. Feiringen av halloween er en typisk amerikansk tradisjon, men det blir mer vanlig også i Norge å skape en liten anledning. Kanskje pynter du spisebordet med svart og oransje pynt og baker noe godt, som feks halloween-brownies.

Allehelgensdag feires 1.november. Dette er en feiring av alle helgener som ikke er kjent. Man trodde at sjelene til de døde kom tilbake til jorden natten før og derav feirer man halloween kvelden før allehelgensdag. Halloween står for All Hallows Eve og temaet skal være skummelt. Mange kler seg ut som vampyrer, spøkelser, zombier og med skumle masker.

Gresskar og flaggermus er symbolene på halloween og her får du et enkelt tips til å pynte Brownies med flaggermus. Formen til en flaggermus er tegnet på et bakepapir som så er klippet ut. Deretter er melis drysset over hvert kakestykket, og vips så er halloween kaken klar. En kul og veldig enkel effekt til glede for store og små.

Oppskriften gir ca. 24 kakestykker.

Du trenger

* Ønsker du å lage en mindre brownies velger du TORO Brownies (12 kakestykker) og tilpasser tilberedningen.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller flytende margarin). Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

2. Bruk en langpanneform på ca. 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)

3. Avkjøl kaken i formen.

4. Tegn opp en flaggermus på et bakepapir eller annet papir. Jo større du tegner jo større blir hvert kakestykke. (Print gjerne ut et bilde fra internett om du synes det er vanskelig å tegne opp). Klipp ut flaggermusen (du kan brette papiret forsiktige). Det er det rundt du skal bruke.

Del kaken i kakestykker som passer med formen du har laget. Legg så papiret over et kakestykke og dryss over melis ved hjelp av en sil. Ta forsiktig bort papiret, og vips der har du flaggermusen på browniesen. Gjenta så på alle kakestykkene.

Advarsel: Litt skummel og farlig god!

 Allergiinfo!

Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk.

 Tips

Er formen din større enn 20×30 cm? Bruk aluminiumsfolie til å lage skiller i formen så den blir riktig størrelse, og legg så bakepapir i formen.

 

 

TORO Brownies

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *