Halloweenkake med spindelvev

20. oktober 2019

Halloweenkake med spindelvev

Print Friendly, PDF & Email
   

Halloween er en amerikansk tradisjon som har fått mer og mer fotfeste også i Norge. Her er en oppskrift på hvordan lage en halloweenkake med spindelvev som både ser imponerende skummel ut og smaker kjempegodt. Hva er vel bedre enn hele Norges favorittbrownies med Halloweentema til festen? Tipset her er å snu brownien opp ned, da bunnen er nesten svart og lager den perfekte bakgrunnen for en halloweenkake med spindelvev.

Du trenger

  • 1 pose TORO Brownies
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 100 g smeltet smør eller margarin

Ostekremglasur

  • 1 pose TORO Glasurmiks til Ostekrem
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 pk kremost naturell (125g)
  • NB: Hvis du ikke vil lage ostekremglasur fungerer også vanlig melisglasur, pass da på at glasuren ikke er for rennende når du har den på kaken.

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet i god tid så det rekker å bli mykt. Det er essensielt for å unngå klumper i glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 1 egg, 1 dl vann og 100 gram smeltet smør. Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Bruk en rund form på ca 24 cm i diameter. Smør formen og legg bakepapir i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek så på midterste rille i 30-35 minutter. Alle ovner er forskjellige så følg med mot slutten av steketiden.

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles lager du glasuren.

5. Bland posen med ostekremglasur og tilsett det myke smøret. Bland godt med en visp til det korner seg. Tilsett så kremosten. For ekstra luftig glasur kan du bruke kjøkkenmaskin med visp, da får du maksimalt med luft inn i glasuren så den blir luftig og fløyelsmyk. Ha ostekremen i en brødpose eller ziplock pose og klipp et lite hull i det ene hjørnet.

6. Legg kaken opp ned på et fat og trekk forsiktig av bakepapiret. Påfør glasuren i en spiral der du starter i midten og jobber deg utover prøv å få sirklene nærme hverandre, men med litt avstand slik at de ikke kommer nær hverandre. Restene av glasuren kan du bruke til muffins, på pannekaker eller på en gulrotkake. Bruk noe tynt som baksiden av en teskje, en fyrstikk eller et grillspyd til å trekke linjer ut fra midten av kaken slik at glasuren danner et spindelvev. 

Server den skumle kaken til store og små som vil feire halloween 🙂

 Allergiinfo!

Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk.

 Tips

Kaken kan lages dagen før og settes i kjøleskapet over natten.

Lag Halloween kake med spindelvev til halloween

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *