Horn med ost og skinke

31. desember 2019

Horn med ost og skinke

Print Friendly, PDF & Email
   

Horn er både en dekorativ og spennende måte å servere rundstykker på, spesielt når det gjemmer seg noe godt inni. Horn kan egentlig fylles med nesten hva som helst, men denne varianten med ost og skinke vil garantert falle i smak både hos store og små. Hornene ser utrolig fristende ut på fat og er perfekte å servere dersom du får besøk til helgefrokost, lunsj, eller bare har lyst til å skjemme bort eller imponere de rundt deg. De er også perfekte til å fryse ned og kan da enten tines i ovn i noen minutter, eller tine i en matboks slik at de er klare til å spises når det er tid for lunsj.

Oppskriften gir 16 små horn

Du trenger

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 4 dl (400 g) kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt så videre på middels hastighet i 8 minutter.

Bruk lunkent vann om du ikke har kjøkkenmaskin og elt for hånd i minimum 10 minutter.

2. Dekk bakebollen med plast og forhev i minimum 30 minutter, men gjerne en time om du har tid til det.

3. Kna deigen sammen og del i to emner. Kjevle emnene ut til to  sirkler. Del deigenemnene som en pizza slik at du får trekantede deler, dersom du ønsker større horn deler du deigen i færre deler. Legg 1-2 skiver ost og en halv skive skinke på hver trekant og rull sammen fra ytterst av trekanten og inn mot spissen. Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Etterhev på et lunt sted under klede i 30-60 minutter.

Step horn

4. Sett stekeovnen på 220 °C (over- og undervarme). Pensle hornene med sammenvispet egg. Stek på midterste rille i 10-15 minutter. Hornene skal da ha fått en gylden farge.  Avkjøl på rist.

Hjemmebakte horn nytes best nystekt!

 Tips

 Lag dobbel porsjon og frys ned.

Horn med ost

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *