Pavlova med is

TORO Marengs Pavlova
1. juli 2018

Pavlova med is

Print Friendly, PDF & Email
   

Pavlova er i vinden som aldri før. Ikke bare smaker den fantastisk godt, den byr også på utallige variasjoner. Denne oppskriften er en typisk sommervariant med vaniljeis og jordbær. Pavlova med is, jordbær og sjokoladesaus smaker fantastisk og er en fin vri på pavlovaen som de fleste kjenner den. Aller best er den selvfølgelig med norske, søte, friske jordbær. Server den til sommerfesten, søndagsmiddagen, bursdagsfeiringen eller hagefesten. Bunnen kan du lage klar dagen før eller i god tid før gjestene kommer, da gjenstår det kun å pynte kaken. Voila, mindre stress og mer hygge.

Her får du oppskriften på en deilig og sommerlig pavlova, som må spises den dagen den serveres, ikke at det er noe problem 🙂

Du trenger

Fyll og pynt

  • Vaniljeis
  • 3 kurver jordbær
  • Sjokoladesaus (hjemmelaget eller ferdigkjøpt)

 Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann.  Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.

2. Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og en «grop» i midten til is og bær. Marengsen ser da ut som et rundt basseng.

Slik brer du marengsen ut på stekeplaten

Alternativt kan du fordele marengsen utover hele stekebrettet.

3. Stek på midterste rille i 60 minutter. La marengsen avkjøles før du pynter den.

4. Leg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Skyll jordbærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire.

Bruk en isskje og lag iskuler som du fordeler utover marengsbunnen. Fordel bærene over og avslutt med sjokoladesausen. Server med en gang og gjerne med en skål med jordbær ved siden av.

 Tips

Om du ønsker å gjøre det enda enklere kan du forme mange små pavlovaer. Her ser du eksempel på hvordan. Da serverer du bare en marengsbunn til hver av gjestene dine og setter frem is, forskjellige bær i små skåler og sjokoladesaus. Så kan gjestene selv pynte sin pavlova med det de liker aller best.

 Allergiinfo!

TORO Pavlova er glutenfri.

TORO Marengs Pavlova

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *