Julekulemuffins

10. november 2019

Julekulemuffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Gradestokken kryper stadig lenger nedover og Desember, julebord og juleselskaper nærmer seg med stormskritt. Dette er en glimrende anledning til å samle venner og familie til en god middag så julefreden virkelig kan senke seg. Julekaker får vi nok av resten av julen, så hvorfor ikke variere litt med noen saftige muffins kledd i juledrakt?

Julekulemuffins er lyse muffins toppet med fløyelsmyk ostekrem glasur, pyntet som julekuler. Super enkle å lage og perfekt som aktivitet på juleverkstedet, på venninnekvelden eller som kveldskos en sen Desemberkveld.

Denne oppskriften gir 12-16 muffins, litt avhengig av hvor store du ønsker å lage dem 🙂

Du trenger

  • 1 pose TORO Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)
  • Muffinsformer

Glasur

Pynt

  • Smil sjokolade (eller lignende)
  • Non Stop sjokolade

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert til det skal brukes i glasuren.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller 1 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre. Sett frem ca. 16 små muffinsformer. Muffinsene holder formen bedre om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt med muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.

3. Rør sammen 125 g kremost naturell, 50 g mykt, romtemperert smør. Tilsett glasurmiksen og pisk til glasuren får en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp). Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.

4. Fordel kremostglasuren på muffinsene med en kniv eller skje og pynt med Smil og NonStop i forskjellige farger.

Se her for flere juleoppskrifter.

 Allergiinfo!

Disse muffinsene er glutenfrie om du bruker glutenfrie sjokolade som pynt.

 Tips

Bruk muffinsbrett hvis du ønsker en perfekt form på muffinsene.

Pynt opp bordet med Julekulemuffins

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *