Juletremuffins

Juletremuffins
10. november 2019

Juletremuffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Muffins er alltid en slager på kakebordet og julen er intet unntak. Juletremuffins er sjokolademuffins toppet med kremet ostekremglasur forkledd som små, søte juletrær. Den perfekte avslutning på et deilig julemåltid.

De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, da blir muffinsjuletrærne spesielt høye og fine, men muffinsene smaker like godt uten også.

Oppskriften gir 16 små eller 8 store muffins.

  Du trenger

Glasur 

  • 2 poser  TORO Glasurmiks til Ostekrem (du kan klare deg med 1 pose, men da må du ha mindre glasur på enn på bildet)
  • 100 g mykt smør
  • 2 pk kremost naturell
  • Grønn konditorfarge

Pynt 

  • Kakestrøssel

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin). Bland inn posens innhold og rør til en jevn røre. Fordel røren i 16 små eller 8 store amerikanske muffinsformer. Bruk en isskje til å fordele deigen i hver from om du har det, hvis ikke fungerer det fint med to spiseskjeer. Fyll formene ¾ fulle.

3. Stek på midterste rille. Har du brukt små, vanlige muffinsformer steker du de i ca. 12 minutter. Store muffins stekes i 15-20 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdig mot slutten av steketiden, ved å stikke med en kakenål eller baksiden av en fyrstikk i midten av en muffins. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er muffinsene ferdig.

4. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg på rist. Pisk sammen kremosten og mykt, romtemperert smør. Tilsett posenes innhold og pisk  videre til du har en luftig, kremete konsistens. Bruk gjerne en miksmaster eller liknende. Tilsett litt og litt grønn konditorfarge til du får ønsket grønnfarge.

5. Ha den grønne ostekremen over i en sprøytepose, eller en brødpose der du klipper hull i et hjørne. Start ytterst på hver muffins og lag sirkler innover og avslutt med en topp. Gjenta på alle muffinsene og pynt med kakestrøssel. Server og la julestemningen bre seg!

Se her for flere juleoppskrifter.

 Allergiinfo!

Sjokolademuffinsene er glutenfrie.

 Tips

Et muffinsbrett gjør at muffinsene holder formen og at du kan fylle formene litt fullere. Du får kjøpt det bl.a. på Jernia.

Juletremuffins

Juletremuffins

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

  1. Ingrid Kristine kant sier:

    Kan vi fryse muffinsene??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *