Kanelboller med ostekremglasur

3. oktober 2019

Kanelboller med ostekremglasur

Print Friendly, PDF & Email
   

Nå når høstmørket begynner å senke seg er det ekstra hyggelig å kose seg inne med ferskt, godt og varmt bakverk. Kanelboller med ostekremglasur er en variant som blir mer og mer populær og smaken er bare helt fantastisk. Her lager du bollene i en form slik at alle kantene blir myke og saftige. Helt perfekte å nyte sammen med en kopp te og melk når det er innevær, mens lukten av kanelboller sprer seg i huset. Disse bollene er veldig populære i USA der de går under navnet Cinnamon buns eller Cinnamon rolls.

For 12 – 16 rykende ferske kanelboller om ca 1,5 time gjør du som følger:

Du trenger

Fyll

  • 75 g romtemperert smør
  • 120g brunt sukker
  • 2 flate ss kanel
  • 1 egg til pensling

Glasur

Fremgangsmåte

1. Ta ut smøret til fyllet og kremosten til glasuren i god tid og sett det på kjøkkenbenken. Del gjerne smøret opp i små biter for å få det romtemperert fortere. Alternativt, bruk mykt smør.

2. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd). Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller.

3. Dekk bakebollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan «drepe» gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hvis du har tid og mulighet så forhev gjerne deigen i opptil 60 minutter).

4. Mens deigen hever lager du fyllet. Bland sammen brunt sukker og kanel sammen. Ha deigen ut på bordet og rull til en pølse. Kjevle pølsen ut til et stort, tynt rektangel 30x40cm og smør smøret ut over rektangelet før du drysser kanelsukkeret over.

5. Rull deigen tett sammen på langs ved hjelp av en slikkepott. Skjær rullen opp i skiver, ca 12 stk og legg med litt luft mellom i en liten langpanne dekket med bakepapir (30 x 40cm). Dekk med  plastfolie og la bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time til kanelbollene får dobbel størrelse. Da blir de ekstra gode!

6. Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C) og pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så kanelbollene på midterste rille i ca. 18-20min.For at kanelbollene ikke skal bli for mørke på toppen før de blir ferdigstekt, legg et bakepapir over dem etter ca. 10min.

7. Mens bollene er i ovnen lager du glasuren. Pisk 1 pk kremost (125g) og 1/2 dl lettmelk lett sammen med en mikser, tilsett så posen med ostekrem og pisk videre i 1 min til glasuren er jevn og tyktflytende (ikke stiv som krem). Hell glasuren over de kanelbollene i formen mens de fortsatt er varme
Nyt i godt selskap!

 Allergiinfo!

Kanelbollene er melkefrie ved bruk av melkefri margarin og melk.

 Tips

Ønsker du en litt tynnere kremostglasur kan du tilsette litt mer melk.

Prøv disse herlige kanelbollene med ostekrem når det er innevær

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *