Kokosmakroner med sjokolade

10. november 2019

Kokosmakroner med sjokolade

Print Friendly, PDF & Email
   

Kokosmakroner har blitt en tradisjon i de norske hjem og for mange blir det ikke ordentlig jul før disse er på plass. De saftige, myke og smakfulle godbitene smelter nærmest på tunga og smaker himmelsk enten de serveres til kaffen, etter middagen eller som vertinnegave i juleselskapet.

Det å bake til jul er noe av det hyggeligste med julen og da er det ekstra hyggelig med oppskrifter hvor også barna kan bidra og man kan bringe tradisjonen videre. Kokosmakroner krever få ingredienser, er super enkle å lage og er den perfekte aktiviteten for hele familien. Denne oppskriften gir ca. 30 saftige, små godbiter dyppet i deilig, smeltet sjokolade.

Du trenger:

 Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180°C (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.

2. Vend kokosen forsiktig inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Røres det for hardt i marengsen vil luften gå ut og makronene vil bli lave (Skjer det bør du la røren stå litt. Da vil kokosen svelle og gjøre marengsen tykkere).

3. Dekk stekeplaten med bakepapir og sett små topper på stekeplaten ved hjelp av to skjeer. Legg dem med litt avstand så de ikke sklir inn i hverandre under steking. Stek makronene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Avkjøl på stekeplaten.

4. Smelt sjokolade i vannbad mens kokosmakronene avkjøles. Dypp bunnen av kokosmakronene i den smeltede sjokoladen og avkjøl på rist til sjokoladen er stivnet.

Oppbevar kokosmakronene i en tett kakeboks så varer du julen gjennom.

Se her for flere juleoppskrifter.

 Allergiinfo!

Disse kokosmakronene er glutenfrie.

Smakfulle kokosmakroner

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

9 Comments

 1. Tone sier:

  500 g kokosmasse må være for mye, jeg brukte 100 g på halv oppskrift og synes det ble for mye?

  • Baking for alle sier:

   Hei Tone,
   Her er det litt smak og behag. Vi synes de blir ekstra saftige og gode med mye kokos, men her kan du selv bestemme mengden etter hvordan du ønsker de skal bli.
   God bakelyst!

 2. Ståle sier:

  Blir utrolig godt også hvis man bytter ut kokosen med hakkede biter av mandler og sjokolade. Ca. 100 gram av hver. 🙂

  • Baking for alle sier:

   Hei Ståle.
   Takk for tips! Det kommer en oppskrift på marengs med hasselnøtter og sjokoladebiter veldig snart, men det hørtes veldig godt ut med mandler også:)
   God bakelyst!

 3. Ingunn Mandt sier:

  Hei! Ble så glad når jeg så at det var noe for alle, men ble ganske skuffet da jeg så at det var nok ikke noe for meg der.
  Alt var med sukker dessverre. Er diabetiker og delvis kostregulert. Kanskje dere kan lage noen sukkerfrie alternativ i framtiden ? ?

 4. Kristin Johansen sier:

  Brukte 500 gr kokos og de ble så tørre at de gikk i søpla ??

  • Baking for alle sier:

   Hei Kristin,
   Det var leit å høre. Det fungerer når vi gjør det her, men mye avhenger selvfølgelig av ovnen de stekes i. Prøv gjerne med litt mindre kokos neste gang, eller så kan du jo prøve browniekuler istedet, de er veldig gode 🙂
   God førjulstid!

 5. Lillian sier:

  Jeg brukte en 250 gr og ca en.halv pose til 125 gr. Det ble perfekt til vår smak. Jeg tenker at det er lurt å bruke en pose m kokkos først og en halv/hel til på øyemål. Litt sånn ut i fra Hva man er vant med,,, Takk for lettvinte oppskrifter <3 ps: steketiden var spot on.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *