Kokosmakroner

Makroner med kokos
9. november 2019

Kokosmakroner

Print Friendly, PDF & Email
   

Julen er den selvskrevne anledning for hjemmebakte kokosmakroner. De gjør seg veldig godt til kaffen etter middag eller med en kopp god og varm kakao etter en dag ute i det kalde været. I tillegg er de små, søte munnfullene av nytelse veldig enkle å lage.

Kokosmakroner er nok tradisjonelt ikke en av de syv slagene til jul, men det gjør dem ikke mindre gode. Visste du at det skulle være syv slag til jul fordi syv var ansett som et lykketall? De lærde strides om hvilke slag disse syv var.  I dagens travle samfunn er det ikke så mange som er opptatt av at syv ulike julekaker bakes, mange velger heller å bake de kakene familien liker aller best eller de som gir gode minner fra egen barndom. Det er kvalitet og ikke kvantitet som er viktigst.

Kokosmakroner er en super julegave til den som har alt eller som vertinnegave til et av selskapene i julen. Fordel makronene i en pen boks og knyt en fin sløyfe rundt. Hvis du klarer å la være å spise alle da.

For deilige små munnfuller av nytelse til jul gjør du som følge:

 

Du trenger:

 

 Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180°C (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.

2. Vend kokosen forsiktig inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Røres det for hardt i marengsen vil luften gå ut og makronene vil bli lave.

(Skjer det bør du la røren stå litt. Da vil kokosen svelle og gjøre marengsen tykkere).

3. Dekk stekeplaten med bakepapir og sett små topper på stekeplaten ved hjelp av to skjeer. Legg dem med litt avstand så de ikke går i hverandre under steking. Stek makronene midt i ovnen ved 180°C i ca. 12 min. Avkjøl på stekeplaten.

Oppbevar kokosmakronene i en tett kakeboks (hvis det blir noen igjen).

 

Makroner med kokos

Kokosmakroner til jul til glede for store og små

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

1 Comment

  1. Har bakt kokosmakroner og mandelmakroner. Alt fra bunnen av. Lurer på hvor lenge de holder seg i kakeboks.
    På forhånd takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *