Krydderkake og komplimenter

Krydderkake med glasur på fat
26. februar 2015

Krydderkake og komplimenter

Print Friendly, PDF & Email
   

Når spiste du krydderkake sist? Krydderkake er en kake som bakes altfor sjeldent. Kaken er både saftig, smakfull og godt likt av store og små. Nyttårsforsettet for 2015 er å servere krydderkake ved flere anledninger. Kaken er jo så allsidig, den passer både til hverdag og til fest.

Kanskje du skal servere den neste gang du får svigerfamilien eller venner på besøk? Det resulterer garantert i komplimenter og godord! Bare vent..

Du trenger

 • 250 g melis
 • 2-3 ss sitronsaft
 • 1 randform ca 20 cm i diameter (eller en brødform à 1,5 liter)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C, (ved varmluft 170°C). Rør sammen 1 egg, 2 dl vann og 100 g smeltet smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt randform ca. 20 cm i diameter.  Har du ikke en randform kan du bruke en liten brødform ca 1,5 liter.

2. Stek på midterste rille i 30-35 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist

3. Bland melis med sitronsaft. Tilsett så vann til du har ønsket konsistens (det er viktig her at du bare tilsetter litt og litt vann, melisglasur blir fort for rennende). Sett ett serveringsfat oppå formen og snu rundt så kaken ender riktig vei på serveringsfatet. Ringle melisglasur over ved hjelp av en t-skje.

Ønsker du en glasur med mere fylde og smak? Bland sammen en ostekrem isteden og fordel over kaken. Oppskriften finner du her.

 Tips

Du får kjøpt randform på de fleste Jernia butikker.

Krydderkake med glasur på fat

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

 1. Linn Merete sier:

  Hei!

  Jeg lurte på om det går an å bruke Toro Krydderkake til å lage muffins i stede for langpanne? Burde det da tilsettes noe mer så den ikke blir for tørr? Håper på svar! Tenker å bake det nå til helgen.

  • Baking for alle sier:

   Hei Linn Merete
   Beklager for sent svar. Du kan helt fint bruke TORO Krydderkake til å lage muffins. Du får 12-16 vanlige muffins eller 8 store amerikanske muffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek i 12 min for vanlige muffins og store muffins i 15-20 min. Stikk en kakepinne eller fyrstikk i muffinsene når det nærmer seg slutten på steketiden for å sjekke om muffinsene er klare. Dersom det ikke fester seg røre på pinnen/fyrstikken er muffinsene klare.
   Disse er veldig gode å servere med en kremostglasur, følg med på bloggen nærmere jul så kommer vi med en oppskrift på nettopp Krydderkakemuffins.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *