Lapper med blåbær

1. januar 2020

Lapper med blåbær

Print Friendly, PDF & Email
   

Lapper eller sveler er skikkelig norsk tradisjonsmat med lang historie i flere deler av landet. Denne varianten av lapper med blåbær i røren gjør at lappene nesten minner litt om amerikanske pannekaker med en norsk vri. Kombinasjonen av myke lapper, friske blåbær og klissete honning eller sirup er helt fantastisk og passer like godt til frokost som til kaffen når man har gjester.

Visste du forresten at disse lappene er perfekte å ta med på tur, siden man kun trenger å tilsette vann? Kanskje noe å overraske med som dessert neste gang man er på tur?

Oppskriften gir ca. 10 lapper.

Du trenger

 

  • Honning
  • Sirup (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Bland posens innhold med 2,5 dl vann. Visp sammen til du har en jevn og glatt røre og tilsett 125 g skylte blåbær i røren.

2. Bruk takke hvis du har, hvis ikke fungerer det fint med en stekepanne med lave kanter og belegg. Smør takken eller stekepannen med litt smør. Bruk en liten øse og hent røre fra bunnen av bollen, da blåbærene ofte legger seg i bunnen av røren.

3. Legg en øse røre på middels varm takke eller stekepanne. Jevn røren ut med undersiden av øsen til lappen får en diameter på ca. 10 cm. Gjenta til stekeplaten / takken er fylt med små lapper.

4. Stek på middels varme i ca. 2-3 min. Snu lappen når den er lys brun på den ene siden og stek videre på den andre siden. Legg over på en tallerken og gjenta.

Server blåbærlappene med honning eller sirup og pynt med friske blåbær.

 Tips

Ønsker du lappene / svelene tykkere bruker du 2,5 dl kefir istedenfor vann.

Om du skulle bli noen til overs, legg dem i fryseboksen med mellomleggspapir imellom. Da er det enkelt å ta ut en eller tre, så har du noe godt til kaffekoppen eller til å putte i matboksen.

Prøv den fantastiske kombinasjonen av lapper med blåbær i røren

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *