Lapper

Sveler
17. juli 2015

Lapper

Print Friendly, PDF & Email
   

Lapper eller sveler som de også blir kalt, er en urnorsk, tradisjonell bakst med opprinnelse fra Vestlandet. De smaker nydelig med syltetøy og rømme og passer perfekt når du har lyst på noe godt i en fei. De er raske og enkle å lage og gir litt kos i hverdagen. Duften og smaken av lapper gjør noe med de fleste, og toppet med ditt favoritt syltetøy får du en herlig smak av norsk kultur.

Oppskriften gir ca. 10 lapper.

Du trenger

 

  • Syltetøy
  • Rømme (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Bland posens innhold med 2,5 dl vann. Visp sammen til du har en jevn og glatt røre.

2. Bruk takke hvis du har, hvis ikke fungerer det fint med en stekepanne med lave kanter og belegg. Smør takken eller stekepannen første gang med litt smør. Bruk en liten øse. Legg en øse røre på middels varm takke eller stekepanne. Jevn røren ut med undersiden av øsen til lappen får en diameter på ca. 10 cm. Gjenta til stekeplaten / takken er fylt med små lapper.

3. Stek på middels varme i ca. 2-3 min. Snu lappen når den er lys brun på den ene siden og stek videre på den andre siden. Legg over på en tallerken og gjenta.

Server lappene med ditt favoritt syltetøy og rømme.

 Tips

Ønsker du svelene tykkere bruker du 2,5 dl kefir istedenfor vann.

Om du skulle bli noen til overs, legg dem i fryseboksen med mellomleggspapir imellom. Da er det enkelt å ta ut en eller tre, så har du noe godt til kaffekoppen eller til å putte i matboksen.

 

Sveler

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *