Lego Brownies bursdagskake

28. august 2018

Lego Brownies bursdagskake

Print Friendly, PDF & Email
   

Alle barn elsker Lego!  Og selv om det har kommet utallige versjoner av fancy slott og figurer har de klassiske legoklossene en spesiell plass i hjertet til de fleste. Kanskje er det fordi det gir oss mulighet til å slippe fantasien løs og bygge noe eget helt fra bunnen av? Gøy er det ihvertfall og det er ikke få barn som har nettopp dette på ønskelisten sin til bursdagen.

En annen ting som står høyt hos både store og små er hele Norges favorittkake; brownies! Så hvorfor ikke kombinere det beste fra to verdener i en fargerik Lego Brownies bursdagskake? Perfekt til barnebursdagen og kan enkelt varieres i alle mulige farger og fasonger. Her er det kun fantasien som setter grenser!

Denne oppskriften gir ca. 24 «legoklosser».

Du trenger

Glasur

Pynt

  • 1 pose Nonstop
  • 1 4pk konditorfarge på tube (eller annen konditorfarge om du ønsker det)

Fremgangsmåte

1. Ta smøret og kremosten ut av kjøleskapet  så det rekker å bli mykt til du skal lage glasuren.

2. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 gram smeltet smør. Bland sammen med brownieposens innhold og rør til en jevn, tykk røre.

3. Bruk en form på ca 30×37 cm. Smør formen og legg i bunnen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)

4. Avkjøl kaken i formen. Mens kaken avkjøles kan du gå i gang med glasuren.

5. Rør sammen 250 g kremost naturell, 100 g mykt, romtemperert smør og tilsett glasurmiksen til ostekremglasuren. Pisk til en kremaktig konsistens (gjerne med kjøkkenmaskin eller håndmikser). Fordel glasuren i 4 små skåler. Bland innholdet av hele den grønne tuben konditorfarge med ostekremglasuren i den første skålen. Bland så halvparten av den røde tuben med glasuren i den andre skålen og halvparten av den gule med glasuren i den tredje. Lag så oransje glasur av restene av den gule og den røde konditorfargen ved å blande dette sammen med glasuren i den siste skålen.

6. For å lage glasur til de brune legoklossene, bland 80g mykt smør med glasurmiksen til sjokoladeglasuren og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med vann. Det er viktig at du tilsetter vannet litt og litt så glasuren ikke blir for tynn. Bland godt, helst med en visp så får du en deilig kremet konsistens.

7. Når brownien er avkjølt er det tid for pynting. Ta kaken ut av formen og skjær opp i ca. 24 stykker. Fordel rød, gul, grønn, oransje og brun glasur på kakestykkene med en slikkepott. Plasser så 6 stk Nonstop på hvert kakestykke slik at det ser ut som legoklosser.

 Allergiinfo!

Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk. Dropp da ostekremglasuren og lag heller den fargede glasuren av melis og vann.

 Tips

Ønsker du 12 kakestykker istedet for 24 halverer du oppskriften og bruker en liten pakke med TORO Brownies og kun 1 pakke Ostekremglasur. Kaken kan fint lages dagen i forveien men vent da med å legge på glasur til dagen du skal servere den.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *