Marengs med tyttebærkrem

9. november 2019

Marengs med tyttebærkrem

Print Friendly, PDF & Email
   

Tyttebærsyltetøyet er en fast følgesvenn til mye av julematen vår . Visste du at tyttebær også passer perfekt i krem og kaker? De litt syrlige, røde tyttebærene kan virkelig løfte kaker til nye høyder, eller brukes i krem slik det er gjort i denne oppskriften. på Marengs med tyttebærkrem er helt perfekt dersom du har litt tyttebærsyltetøy til overs etter at julemiddagene er servert. Kombinasjonen med den søte kremen, de syrlige tyttebærene og den knasende sprø marengsen er en sikker vinner nå i julen, i tillegg er det en ganske lett kombinasjon som passer perfekt etter den tunge julematen.

Du trenger

Fyll og pynt

 Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 120°C (ved varmluft 110°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
  2. Ha den ferdigpiskede marengsen oppi en brødpose/frysepose i plastikk og klipp et hull i det ene hjørnet.
  3. Sprøyt 32 marengs  i sirker (ca 6cm store) fordelt på to stekebrett med bakepapir, pass på å ikke ha marengsene for tett inntil hverandre.  (Du kan evt. bruke en spiseskje til å legge marengsene i klatter, dersom du ikke har en plastpose.)
  4. Stek på midterste rille på 120°C i 60 minutter til de er harde.
  5. Avkjøl marengsen
  6. Pisk kremfløten til krem og bland forsiktig inn tyttebærsyltetøyet
  7. Fordel tyttebærkremen på halvparten av marengsene og legg de andre marengsene oppå

Server og nyt!

 Allergiinfo!

TORO Marengs er glutenfri.

 Tips

 Marengsene kan lages dagen før de skal brukes, men dander marengsene med tyttebærkrem like før servering for å unngå at de blir bløte.

De litt syrlige røde tyttebærene kan virkelig løfte kaker til nye høyder, eller brukes i krem slik det er gjort i denne oppskriften på Marengs med tyttebærkrem.

De litt syrlige røde tyttebærene kan virkelig løfte kaker til nye høyder, eller brukes i krem slik det er gjort i denne oppskriften på Marengs med tyttebærkrem.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *