Marengsspøkelser

Spøkelser laget av TORO Marengs.
22. oktober 2019

Marengsspøkelser

Print Friendly, PDF & Email
   

Det er en type spøkelser vi ser en gang i året. Det er de søte små, med laken festet med et belte i livet og hvor øynene titter ut av små hull. De kommer ofte frem til Halloween og de er veldig glad i søtsaker.
I mange mange år har man trodd på spøkelser. Og fortsatt er det slik for mange at et kaldt gufs i et mørkt rom kan sende frysninger nedover ryggen, spesielt hvis man er i en gammel hytte i skogen eller på et gammelt slott. Selv om mange forestillinger om overnaturlige fenomener har forsvunnet i de senere årene har troen på spøkelser stått ved. Meningsmålinger viser at mange fortsatt tror på spøkelser. Hele 51% av befolkningen i USA trodde på spøkelser i 2003, i følge wikipedia.

Om du tror på spøkelser eller ei, så fortjener de i hvert fall å skinne til Halloween, så her får du oppskriften på små, søte og litt skumle marengsspøkelser.

Du trenger

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 150 grader (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bakebolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter. Tilsett maizena og visp forsiktig inn.

2. Hell marengsen over i en sprøytepose med rund tipp (uten tagger). Lag marengstopper på en bakeplate dekket med bakepapir. Hold sprøyteposen nesten nede ved bakepapiret og klem til du har en runding, dra så opp mens du trykker lett.

NB. marengstoppene vil vokse under steking så ikke lag de for tykke. Du bør også ha god plass mellom de så de ikke vokser i hverandre.

3. Stek marengsspøkelsene i ca. 40 minutter på midterste rille og la de avkjøles på rist.

4. Hakk sjokoladen i biter og smelt i en gryte på lav varm. Bruk baksiden på en fyrstikk el. til å dyppe i sjokoladeblandingen. Lag øyne og munn på spøkelsene ved hjelp av fyrstikken. (Er sjokoladen for rennende må du la den avkjøle seg litt). Marengs er skjørt, så vær forsiktig når du flytter på de så de ikke løsner.

 Allergiinfo!

TORO Marengs Pavlova er glutenfri

 Tips

Hvis du ikke vil bruke hele marengsen til spøkelser kan du lage noen små porsjonspavlovaer også. Se fremgangsmåte her.

 

 

Spøkelser laget av TORO Marengs.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *