Marsipankake

3. mai 2017

Marsipankake

Print Friendly, PDF & Email
   

Marsipankaken er kaken som bakes til de største og viktigste anledningene. Mange kjøper marsipankake ferdig hos bakeren eller på butikken, men det er det ingen grunn til når den kan lages så enkelt hjemme. Her får du oppskriften på en herlig marsipankake som du kan overraske med ved neste jubileum, konfirmasjon eller andre festligheter. En ting er sikkert – marsipankaken er vinneren av kakebordet hver gang.

Du trenger:

Fyll:

 • 6 dl kremfløte (pisket til krem)
 • 2 dl syltetøy (for eksempel Noras Rørte bringebær)
 • 1 dl appelsinjuice (til dynking)
 • 1 kurv jordbær

Pynt:

 • 2 dl kremfløte (pisket til krem)
 • 1 kurv blåbær (evt. noen bringebær)
 • 1 ferdig marsipanlokk (kjøpes i store matbutikker evt. kjøpe marsipan og rulle ut)

Fremgangsmåte:

1. Sett stekeovnen på 170 °C. Ta eggene ut av kjøleskapet for å romtemperere dem.

2. Bland 3 egg og 1 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og pisk kraftig med en mikser i 3 min. Ha røren over i en smurt, rund springform (ca. 24 cm), der bunnen er dekket med bakepapir.

 3. Stek på midterste rille i 35 minutter, avkjøl kaken i formen på rist. Mens kaken avkjøles pisker du krem av kremfløten. 

4. Del sukkerbrødkaken i tre lag. Legg første delen på fatet du skal bruke til kaken (det vil være vanskelig å flytte kaken etter den er pyntet). Dynk det første laget med 1/2 dl appelsinjuice.

5. Fordel litt halvparten av kremen satt av til fyll og halvparten av syltetøyet, samt kuttede jordbær over den første delen av kaken. Ikke legg krem helt ytterst i kantene, da disse vil dekkes når bløtkaken synker litt sammen fra tyngden av neste lag. Legg på neste delen av kaken og dynk denne med resten av juicen, fordel resten av syltetøyet, bærene og kremen over og legg på den siste delen av kaken som topp.

6. Fordel et tynt lag krem utenpå kaken. Ikke ta på for mye krem, da vil marsipanen kunne sprekke. Jobb smuler og løse kanter inn i kremen slik at den danner et helt jevnt lag rundt kaken.

7. Ha litt melis på hendene og på marsipanlokket og legg lokket over kaken. Jobb deg nedover fra toppen av kaken og prøv å stryke ut foldene ved å løfte ut marsipanlokket og klemme inn på sidene. Bruk håndflatene heller enn fingertuppene for å unngå at det blir hull. Bruk evt. to marsipanlokk oppå hverandre hvis du synes kun et lokk blir for gjennomsiktig. Skjær av den ekstra marsipanfoldene rundt bunnen av kaken.

8. Skjær et kryss i toppen av kaken med en skarp kniv og brett så de fire foldene du får til siden. Fyll rommet som da oppstår med blåbær og evt. noen bringebær til pynt.

Marsipankake_step_by_step

Server en fantastisk hjemmelaget marsipankake!

Her får du oppskriften på en herlig marsipankake som du kan overraske med ved neste jubileum, konfirmasjon eller andre festligheter.

Her får du oppskriften på en herlig marsipankake som du kan overraske med ved neste jubileum, konfirmasjon eller andre festligheter.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

 1. Tove kleppa sier:

  Hvor kommer vaniljekremen inn i bilde?

  • Baking for alle sier:

   Hei Tove
   Det hadde sneket seg inne en liten trykkfeil der. Tusen takk for at du sa ifra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *