Matpakkebrød

TORO Havrebrød
1. april 2016

Matpakkebrød

Print Friendly, PDF & Email
   

Påskeferien er over, skålen med påskemarsipan er tom og kanskje er også skiene pakket bort? Da smaker det ekstra godt med helg, i hvert fall hvis den innebærer nybakt brød. Bak et deilig brød på søndag så får dere en ekstra god start på uken med hjemmebakt brød i matpakken. Matpakkebrød liver opp matpakken, fordi det er litt ekstra saftig og ligner på rundstykker. Selv om mange kanskje forbinder matpakken med tørt brød, trenger det ikke være sånn.

Matpakken er for nordmenn en naturlig del av oppveksten, fra barnehage til skolegang, studier og kanskje på jobben? Matpakken er en så stor del av lunsjmåltidet at vi ikke tenker over det. Den er også ofte med når vi er på tur og det smaker ekstra godt når man nyter den ute i skog og mark.

For deilig matpakkebrød gjør du som følger.

Du trenger

  • 1 pose TORO Havrebrød
  • 4 dl kaldt vann
  • 50 gram frø eller kjerner
  • 3-4 ss olje
  • Frø eller kjerner til å strø over

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett frø eller kjerner, 4 dl kaldt vann og 3-4 ss olje. Bland i kjøkkenmaskin med eltekrok på laveste hastighet i 2 minutter. Elt videre på middels hastighet i 8 minutter. Du skal ha en fast, men fremdeles litt klissete deig.

(Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte deigen for hånd. Bruk da lunkent vann og elt i minimum 10 minutter).

2. Dekk bakebollen med plast og forhev i 30 minutter. Du kan med hell heve brødet i en time om du har tid til det.

3. Kna deigen i bollen ved hjelp av en slikkepott. Legg i en smurt liten langpanneform (ca. 20×30 cm). Ha litt olje på hendene og fordel deigen jevnt utover. Del opp i 3×4 ruter med en skarp kniv eller pizzahjul. Pensle brødet godt med vann og strø over frø eller kjerner. Dekk formen med plast og/eller et håndkle og etterhev i 30-45 minutter.

4. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Senk temperaturen til ca 210 grader og sett inn langpannebrødet på nederste rille. Stek i ca 25 minutter eller til brødet har fått fin farge og er gjennomstekt (følg med mot slutten av steketiden).

5. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.

Nyt med en skive brunost, jordbærsyltetøy eller noe annet godt.

TORO Havrebrød

Saftig brød til matpakken

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *