Lyse muffins med herlig mokka

Glutenfrie muffins
8. juli 2015

Lyse muffins med herlig mokka

Print Friendly, PDF & Email
   

Juli er godt i gang og sommeren er over oss. Uansett vær skal sommerdagene nytes med gode bøker og deilig mat. Hva med å bake noe godt sammen med barna til helgen? La barna røre, smake og pynte, og nyt baksten sammen.

Til helgen skal det nytes muffins til dessert, om det er sol eller ei. Muffins smaker faktisk ekstra godt når det regner ute. Kanskje det blir disse lyse muffinsene med deilig sjokolademokka? Muffinsene er superenkle og raske å lage også smaker de utrolig godt. Prøv bare selv, for her har du oppskriften.

Og du, ha en riktig fin sommer!

 

Du trenger

  • 1 pose TORO Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)
  • Muffinsformer

Glasur

Pynt

  • Mokkabønner

 

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert til det skal brukes i glasuren.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller 1 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre. Sett frem ca. 16 små muffinsformer. (De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt med muffinsformer.) Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.

3. Tøm posens innhold i en bolle. Tilsett det myke smøret og visp sammen til det korner seg. Tilsett så forsiktig ca. 2-3 ss vann (ca. 20 ml) og visp til passe tykk og luftig konsistens. NB! Tilsett vannet litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn. Glasuren skal være ganske tykk, men ikke så tykk at den ikke kan fordeles på muffinsene.

Lyse mokkamuffins

4. Fordel glasuren på de avkjølte muffinsene ved bruk av en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen. Pynt med mokkabønner og server på et fint fat med nylaget kaffe, kakao eller te.

 Allergiinfo!

Muffinsene er glutenfrie.

 Tips

Bruk muffinsbrett hvis du ønsker en perfekt form på muffinsene. Du får kjøpt muffinsbrett på Jernia.

 Glutenfrie muffins

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *