Muffins til påske

26. mars 2018

Muffins til påske

Print Friendly, PDF & Email
   

Påsken er her og det er tid for å kose seg sammen. Disse muffinsene er gode å spise og veldig morsomme å lage sammen. Kanskje er det en gøy aktivitet å lage muffins til påske med venner eller barn? Her er det brukt ostekrem, marshmallows, melkepletter og rosa godteri og strøssel som dekor. Veldig enkelt og veldig moro – og så blir jo muffinsene supersøte og passer perfekt til påske.

Oppskriften gir 12-16 muffins

Du trenger

Ostekrem

Pynt

  • Marshmallows
  • Mini marshmallows
  • Melkepletter (for eksempel Freias Smelt)
  • Rosa strøssel (Vi har brukt 5-kammer strøsselet fra Dr. Oetker til både ørene og til mulen til lammene)
  • Rosa godteri til snuten til påskeharen (vi har brukt rosa Gomp)
  • Wilton Dekorpenn fra Jernia eller liknende butikker

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smør og kremost ut av kjøleskap.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

3. Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, spesielt  fordi muffinsene får en form som gjør det lett å lage harene og lammene av ostekrem, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

4. Visp smør og TORO Glasurmiks til Ostekrem sammen slik at det blir hvitt og luftig. Tilsett kremosten og visp videre til en luftig krem. Bruk gjerne miksmaster eller kjøkkenmaskin med visp. Fordel ostekremen på muffinsene med baksiden av en teskje.

5. Pynt muffinsene: 
Påskeharer: Klipp en stor marshmallow i to diagonalt og dypp dem i rosa kakestrøssel. Sett disse ned i ostekreen som ører. Bruk to melkepletter til øyne og en «gomp» eller annet rosa godteri til snute.
Påskelam: Klipp en minimarshmallow i to diagonalt og dypp dem i rosa kakestrøssel og bruk som ører helt i ytterkanten av muffinsen. Fyll så på med minimarsmallows i en sirkel rundt muffinsen. Lag mule med et rosa strøsselhjerte og tegn øyne og munn med en dekorpenn eller smeltet sjokolade.

Server og lag skikkelig påskestemning 🙂

 Allergiinfo!

Muffinsene er glutenfrie.

 Tips

Du får tak i minimarshmallows, marshmallows og rosa strøssel og hjerter i dagligvarebutikker, mens dekorpenn kjøpes på Jernia og liknende butikker.

Supersøte påskeharer og påskelam som muffins

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *