Nugattisnurrer med perlesukker

3. oktober 2019

Nugattisnurrer med perlesukker

Print Friendly, PDF & Email
   

Kanelboller er den vanligste variasjonen av de klassiske hvetebollene. Denne oppskriften på Nugattisnurrer gir deg variasjon både til kanel- og sukkerfyllet, men også til formen på bollene – perfekt til koselige kvelder innendørs.

Nugattisnurrer med en kopp kakao må være noe av det beste man kan kose seg med på litt kalde kvelder. Den fantastiske smaken av lun gjærbakst med sjokolade og hasselnøtter kan imponere de fleste. I tilegg gjør den luftige konsistensen til Nugatti Air at baksten ikke tynges, slik at bollene bevarer luftigheten sin og man får en perfekt kombinasjon av ferskt bakverk og smak av nougat.

Du trenger

Fyll:

  • 1/2 boks Nugatti Air
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • Evt. perlesukker til å strø oppå

Fremgangsmåte

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C. Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet (eller 8-10 minutter for hånd). Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller.

2. Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så la gjerne deigen heve i opptil 60 minutter om du har tid og mulighet.)

3. Bruk olje på kjøkkenbenken (det er mye bedre å bruke olje enn mel, for da tørker ikke deigen ut). Kjevle ut bolledeigen til et rektangel som er dobbelt så langt som det er bredt. Du kan gjerne trekke litt i deigen for å få den formen du ønsker. Dekk så deigen med en halv boks med Nugatti Air ved hjelp av en slikkepott. Løsne langsiden som og brett over så deigen ligger i to lag med Nugatti Air i mellom.

4. Bruk en pizzaskjærer el og skjær i 12 strimler. Snurr/tvinn så strimlene og legg de på en stekeplate med bakepapir. Bruk gjerne to stekeplater om nødvendig (avhenger av størrelse). La heve i opptil 60 minutter – til de har fått dobbel størrelse.

5. Pensle så forsiktig med sammenvispet egg, strø over perlesukker. Stek midt i ovnen på 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter.

 Tips

Prøv også knuter med kanelfyll? Du erstatter da Nugatti Air med 100 g romtemperert/mykt smør, 5 ss sukker og 2 flate ss kanel, rører det sammen og fordeler over deigen før du bretter den sammen.

Nugattisnurrer med en kopp kakao må være noe av det beste man kan kose seg med på litt kalde kvelder. Den fantastiske smaken av lun gjærbakst med sjokolade og hasselnøtter kan imponere de fleste.

Nugattisnurrer med en kopp kakao må være noe av det beste man kan kose seg med på litt kalde kvelder. Den fantastiske smaken av lun gjærbakst med sjokolade og hasselnøtter kan imponere de fleste.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *