Panna Cotta med multer

10. november 2019

Panna Cotta med multer

Print Friendly, PDF & Email
   

Multer er bær med lang tradisjon i Norge, de vokser vilt på myrene i fjellet og modnes på sensommeren. Mange nordmenn har som tradisjon å ta turen til fjells og vandre fra myr til myr for å fylle spann med multer om sommeren.  Multene legges på glass og fryses ned  for å sikre tilgangen året gjennom og hemmeligheter om de beste multestedene blir ofte godt bevart. Julen er en tid der mange spiser multer, enten det er i multekrem eller som syltetøy. Panna Cotta med multer er en herlig avveksling til den tradisjonelle multekremen, som de du samler rundt bordet garantert vil elske.

Julen er en tid for å samles, enten det er venner til julemiddager, kollegaer til julebord eller familie til julefeiring. Det er ekstra gøy når man klarer å overraske gjestene med en spennende dessert som avslutning på måltidet. Hva er vel bedre enn en deilig Panna Cotta toppet med en bærsaus av de tradisjonelle multene.

Denne oppskriften gir 6 porsjoner.

Du trenger

  • 1 pakke TORO Panna Cotta
  • 3 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g multer (evt. noen multer til pynt)
  • 100 g melis

Tilberedning

  1. Bland de to posene fra pakken med TORO Panna Cotta med 3 dl melk og 3 dl kremfløte.
  2. Kok opp under omrøring. Fordel Panna cottaen i seks serveringsglass.
  3. Sett Panna cottaen i kjøleskap i 4 timer, eller til den har stivnet.
  4. Mens Panna cottaen stivner i kjøleskapet kan du lage bærsausen. Bland 200 g multer med 100 g melis. Bruk en foodprosessor for å kjøre bærsausen glatt og press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.
  5. Hell multesausen over Panna cottaen før servering.

 Tips

Panna cotta kan lages dagen før, men ta den da ut av kjøleskapet ca. 1 time før servering.

Panna Cotta med multer er en herlig avveksling til den tradisjonelle multekremen som de du samler rundt bordet garantert vil elske.

Panna Cotta med multer er en herlig avveksling til den tradisjonelle multekremen som de du samler rundt bordet garantert vil elske.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *