Pannekaker med sirup fra Sør-Amerika

Sør-Amerikanske pannekaker
6. august 2015

Pannekaker med sirup fra Sør-Amerika

Print Friendly, PDF & Email
   

Har du vært ute på reise i sommer? Å komme til nye steder innebærer ofte helt nye retter eller inspirasjon til nye vrier på gamle gode oppskrifter. Denne oppskriften stammer fra Sør-Amerika og gir en spennende vri på de tradisjonelle pannekakene vi er så vant til her hjemme.

I Amerika er pannekaker og sirup svært vanlig. Pannekakene spises gjerne til frokost, de er tykke og mindre og ligner mer på det vi forbinder med lapper.  I Sør-Amerika bruker de også sirup på pannekakene, men her er pannekakene tynne og akkompagnert med lime og bær eller frukt. Det er denne variasjonen du skal få oppskrift på her. En enkel og kjempe god dessert hvis du vil overraske med en ny vri på pannekaker og det bør du, for denne er kjempe god!

Oppskriften gir ca. 15-20 pannekaker, avhengig av hvor tykke du liker de.

Du trenger

* Du kan også bruke TORO Pannekaker (liten pakning), tilpass da vannmengden

Fyll

  • 1 pakke friske bringebær
  • 1 pakke friske blåbær
  • Lønnesirup
  • 1 lime i båter

 

Fremgangsmåte

1. Bland posens innhold med 12 dl vann og visp til en jevn og glatt røre. Stek pannekakene i en varm, smurt stekepanne, (se tips).

2. Server pannekakene som dessert, slik de gjør i Sør-Amerika med lønnesirup, noen dråper lime og friske bær.

 Tips

For å sikre at pannekakene ikke blir for tykke er det viktig å ikke bruke for mye røre i stekepannen. Ha litt smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsetter du røre, men bare så mye at det akkurat dekker hele stekepannen. Vend på stekepannen for å fordele røren utover flaten. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen, da snur du og steker baksiden til den er gyllen.

Sør-Amerikanske pannekaker

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *