Pannekaketårn med sjokoladefyll

Crepeskake
9. juni 2015

Pannekaketårn med sjokoladefyll

Print Friendly, PDF & Email
   

Er du glad i sjokolade? Er du glad i pannekaker? Da er dette kaken for deg. Her snakker vi 20 lag med tynne, nystekte pannekaker med herlig sjokoladefyll. Et deilig pannekaketårn som definitivt vil overraske og imponere gjestene dine, om de er voksne eller barn.

I denne oppskriften er det brukt Nuggati Air mellom pannekakene. Nugatti Air er perfekt å bruke til baking fordi den er myk og luftig i konsistensen også holder den seg «på plass». Alternativt kan du bruke smeltet sjokolade hvis du foretrekker det.

Server med vaniljeis hvis du vil eller krem slik det gjort her.

Du trenger

 

Fyll

  • 1 boks Nugatti Air
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • 1 pakke friske rips eller jordbær
  • 1 pakke friske bringebær
  • Mynte (hvis du vil)

 

Fremgangsmåte

1. Bland posens innhold med 12 dl vann og visp til en jevn og glatt røre. Stek pannekakene i en varm, smurt stekepanne, (se tips). Når alle pannekakene er stekt begynner du å bygge opp kaken.

2. Ta frem serveringsfatet. Smør så et tynt lag med Nugatti Air på en pannekake og legg på fatet med Nugatti-siden opp. Smør så et tynt lag og legg oppå den første. Forsett å bygge opp stabelen med pannekaker. Spar den fineste pannekaken til slutt, (denne skal du ikke smøre Nugatti Air på) og legg den på toppen.

Tips: Ønsker du et frisk innslag kan du rive bringebær ved hjelp av fingrene i mindre biter og legge innimellom lagene.

3. Rett før servering visper du fløte og sukker til en myk krem (følg godt med så den ikke blir til smør). Kremen skal være tykk og luftig. Legg kremen pent på toppen av stabelen og pynt med bær på toppen og evt. mynte om du vil.

 Tips

For å sikre at pannekakene ikke blir for tykke er det viktig å ikke bruke for mye røre i stekepannen. Ha litt smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsetter du røre, men bare så mye at det akkurat dekker hele stekepannen. Vend på stekepannen for å fordele røren utover flaten. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen, da snur du og steker baksiden til den er gyllen.

Crepekake

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *