Påskemuffins

Påskemuffins
26. mars 2019

Påskemuffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Påsken nærmer seg med stormskritt. Det betyr deilige dager med flere fridager, gode bøker og påskekos. Mange nyter påsken med ski, fjell, påskesol og påskegodt. Uansett hva påsken bringer, er det viktigste å kose seg og nyte dagene med de man er glad i.

Om du skal på fjellet, være hjemme, eller ved sjøen i påsken kan det kanskje friste med påskemuffins? Disse sjokolademuffinsene er pyntet med påskegodt av marsipan. Vi Nordmenn spiser faktisk 70 % mer marsipan i påskeuka enn om sommeren. Så hvorfor da ikke godte opp bakverket i påsken? For deilige påskemuffins gjør du som følge.

 

Du trenger

Glasur

Pynt

  • 1 pose Nidar påskemarsipan
  • Kokos (om du vil)
  • Gul konditorfarge (om du vil)

 

Fremgangsmåte:

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør eller margarin og bland med posens innhold. Bruk en visp og rør til en jevn røre.

2. Fordel røren i 16 små eller 8 store muffinsformer ved bruk av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene ca. 3/4 fulle. Bruk gjerne et muffinsbrett, da blir muffinsene perfekte i form og størrelse.

3. Stek på midterste rille. Små muffins ca. 12 minutter, store muffins 15-20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og bruk så en kakenål el. til å sjekke om muffinsene er ferdige. Er kakenålen uten rå deig er muffinsene ferdig. La muffinsene avkjøle seg på rist. Mens muffinsene avkjøles lager du sjokoladeglasur.

4. Tøm posens innhold i en bolle. Bland det tørre med det myke smøret til blandingen korner seg. Tilsett så forsiktig ca. 2-3 ss vann (ca. 20 ml) og rør godt til passe tykk konsistens. NB! Tilsett vannet litt etter litt slik at glasuren ikke blir for tynn.

5. Lag gul kokospynt ved å blande kokosen med gul konditorfarge. Hell 3 dl kokos i en brødpose og noen dråper med konditorfarge. Blås luft i posen og rist på den til kokosen har tatt farge.

6. Fordel glasuren på muffinsene ved hjelp av en teskje. Bruk baksiden av skjeen og runde bevegelser for å glatte ut glasuren. Dryss over den gule kokosen og pynt med påskegodt.

Da gjenstår det vel bare å si riktig god påske!

 Allergiinfo!

TORO Sjokolademuffins og TORO Glasur er laget av glutenfrie råvarer. Ved bruk av margarin uten melk er oppskriften melkefri (sløyf da påskemarsipanen og pynt heller med biter av mørk sjokolade uten melk).

Påskemuffins

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *