Pavlova i to etasjer

Glutenfri 17.mai kake
9. mai 2019

Pavlova i to etasjer

Print Friendly, PDF & Email
   

Pavlova må være en av de beste kakene. Vaniljekremen gir en god sødme og bærene en deilig friskhet. I denne oppskriften er marengsen pyntet med forskjellige typer bær. Fargene er en fest for øyet og kaken pynter virkelig opp et hvert kakebord.

Pavlova i to etasjer passer kjempefint til en stor og viktig anledning og ikke minst til 17.mai. Du kan gjøre marengsbunnene ferdig dagen i forveien, da blir det mindre stress på selve dagen, du sparer tid og kan kose deg med pyntingen rett før servering. Men vær obs på at du trenger en skarp kniv når kaken skal fordeles på de ventende gjestene.

Ønsker du å lage pavlova i en etasje, finner du oppskrift på det her. 

Du trenger

Pynt

  • 2 kremfløte (ca 6 dl)
  • 6 dl vaniljekrem
  • 2 kurver blåbær
  • 1 kurv bjørnebær
  • 4 kurver bringebær
  • 2 kurver jordbær
  • 1 kurv rips
  • Mynte til pynt (hvis du vil)
  • Melis (hvis du vil)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 140°C varmluft. Tøm posenes innhold i bakebollen og bland inn 3 dl vann.  Pisk kraftig i 10 minutter til marengsen er stiv.

2. Ta frem to stekebrett og dekk med bakepapir. Tegn en sirkel med diameter på ca. 28 cm på hver av platene så blir de like store. Hell halvparten av marengsen på det ene stekebrettet og form til en rund kake ved hjelp av en slikkepott. Gjenta på det andre stekebrettet. Form så marengsbunnene i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og en «grop» til vaniljekrem og bær i midten, som på bildet. Tenk deg et rundt basseng.

Marengsbunner til pavlova

3. Sett de to stekebrettene på hver sin rille i ovnen og stek i 60 minutter, (nb. har du ikke varmluft, må du steke en og en av gangen). Etter 60 min sjekker du at bunnene er sprø i midten før du tar de ut og lar de avkjøles.

4. Rett før servering pisker du fløten til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Rør vaniljekremen myk og vend inn i kremen ved hjelp av en slikkepott. Obs det er viktig at du ikke rører for mye, da vil luften gå ut av kremen.

5. Skyll bærene godt og la de tørke på litt kjøkkenpapir. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire.

6. Sett den ene marengsbunnen forsiktig på serveringsfatet. Bunnen er skjør så vær varsom. Bre over halvparten av vaniljekremen. Pynt så med ca. halvparten av bærene (ikke rips). Legg forsiktig over marengsbunn nummer to,  fordel resten av vaniljekremen over og pynt med bær. Pynt med rips helt til slutt.

Kaken er nå klar for servering. Legg ved en skarp kniv så blir det lettere å skjære kakestykker.

Ønsker deg og dine en fantastisk feiring, med masse gode kaker!

 Allergiinfo!

Kaken er glutenfri.

 Tips

Marengsbunnene kan lages dagen før de skal brukes, men pynt marengsen like før servering for å unngå at den blir bløt.

 Glutenfri 17.mai kake

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *