Pavlova Julekrans

9. november 2019

Pavlova Julekrans

Print Friendly, PDF & Email
   

Julen er høytid for selskaper og hva er vel da mer passende en å lage en pavlova julekrans? En mer imponerende og julete dessert skal man lete lenge etter. I tillegg er en frisk avslutning på måltidet, med masse bær, perfekt etter tung julemat. Pavlovabunnen kan du lage klar dagen før eller i god tid før gjestene kommer, da gjenstår det kun å pynte kaken og severe!

Med denne oppskriften er det enkelt å lykkes.

Du trenger

Fyll og pynt

 • 1 kremfløte (ca 3 dl)
 • 3 dl vaniljekrem
 • 1 kurv bringebær
 • 1 kruv rips
 • 1 kurv jordbær
 • Moreller (hvis du vil)
 • Blader fra Kristtorn

 Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

2. Fordel marengsen i klatter slik at de danner en sirkel, tegn evt. en ring på et bakepapir først slik at sirkelen blir rund. Bruk baksiden av en skje og dra marengsen utover, slik at du får en kant rundt og et spor i midten der du kan pynte med vaniljekrem og bær etterpå.

3. Stek på midterste rille i 60 minutter. Følg med slik at pavlovaen ikke blir brun på toppen, legg evt et bakepapir over slik at du hindrer dette.

4. Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem . Bland først noen spiseskjeer av kremen inn i 3 dl vaniljekrem og pisk slik at den ikke vaniljekremen er så stiv når du blander den med resten av kremen. Vend krem og vaniljekrem forsiktig sammen med en slikkepott og fordel utover den avkjølte marengsbunnen.

5. Dander pavlovakransen med rips, jordbær, bringebær og moreller og pynt til slutt med kristtornbladene.

 Allergiinfo!

TORO Marengs er glutenfri.

 Tips

 Marengsbunnen kan lages dagen før den skal brukes, men pynt marengsen like før servering for å unngå at den blir bløt.

Den perfekte juledesserten – Pavlova Julekrans

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

3 Comments

 1. Gro nilsen sier:

  Kan pavlova fra toro lages i liten langpanne

  • Baking for alle sier:

   Hei Gro
   Pavlovaen blir best å lage på et stekebrett, da den lett knekker hvis du tar den ut av en liten langpanne. Det du kan gjøre er å forme den til et rektangel på en stekeplate og slik få en liten langpanne form på pavlovaen.

 2. Anonym sier:

  Den ser god ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *