Pavlova med bær

1. mai 2019

Pavlova med bær

Print Friendly, PDF & Email
   

Har du smakt pavlova? Kombinasjonen av den sprø, litt seige bunnen av marengs, fløyelsmyk vaniljekrem og friske bær gjør inntrykk på de fleste. For mange er pavlova en kake som nytes i de lyse månedene av året, når solen titter frem og fuglene kvitrer. Perfekt å servere til mange på for eksempel 17.mai.

Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand, men den blir mer og mer vanlig til nasjonaldagen her til lands også. Du kan variere toppingen på marengsbunnen med hva enn du måtte ønske, men den mest vanlige er den du ser her i rødt, hvitt og blått. Har du alltid trodd at pavlova er for vanskelig? Da må du prøve denne oppskriften. Lett som en plett og fantastisk både i utseende og smak. Det er tre i ett det!

Du trenger

Fyll og pynt

  • 1 kremfløte (ca 3 dl)
  • 3 dl vaniljekrem
  • 2 kurver blåbær
  • 2 kurver bringebær
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv rips
  • Mynte til pynt (valgfritt)
  • Litt melis (valgfritt)

 Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann.  Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

2. Hell røren på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake ca. 28 cm i diameter ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin kant rundt kaken og en «grop» til vaniljekrem og bær i midten som på bildet. Marengsen ser da ut som et rundt basseng.

Slik brer du marengsen ut på stekeplaten

Alternativt kan du fordele marengsen ut over hele stekebrettet hvis det er vanskelig å få til formen.

3. Stek på midterste rille i 60 minutter.

4. Legg marengsbunnen forsiktig over på serveringsfatet. Rett før servering pisker du ca. 3 dl fløte til krem (følg godt med så kremen ikke blir til smør). Bland forsiktig inn 3 dl vaniljekrem ved hjelp av en slikkepott og fordel utover den avkjølte marengsbunnen.

5. Skyll bærene godt og la de tørke på et kjøkkenpapir el. Skjær av stilken på jordbærene og del de i to eller fire. Fordel bærene utover kaken og legg rips på tilslutt. Dryss over et tynt lag med melis ved bruk av en tesil og pynt med et blad mynte eller to om du vil.

 Allergiinfo!

Pavlova er glutenfri.

 Tips

Marengsbunnen kan lages dagen før den skal brukes, men pynt marengsen like før servering for å unngå at den blir bløt.

Lag en deilig pavlova med friske bær!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *