Mini pavlova til 17.mai

1. mai 2019

Mini pavlova til 17.mai

Print Friendly, PDF & Email
   

Får du gjester til 17.mai og har lyst til å imponere med en flott dessert i flaggets fargeprakt? Da bør du prøve å lage disse fantastiske mini pavlovaene til 17.mai med blåbær og granateple. De smaker friskt av vår og feiring og gjør seg utrolig godt på et festpyntet bord. Selve pavlovaene kan du lage dagen i forveien, slik at kun pyntingen gjenstår på selve dagen. Hipp, hipp hurra!

Oppskriften gir 9 marengsbunner. Er dere færre er det ikke noe i veien for å oppbevare marengsbunnene som blir til overs. De holder seg godt i en tett boks.

Du trenger

Fyll og pynt

  • 1 kremfløte (ca 3 dl)
  • 3 dl vaniljekrem
  • 1-2 granatepler (avhenging av størrelsen på granateplet)
  • 2 pakker friske blåbær

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i bakebollen og tilsett 1,5 dl kaldt vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

2. Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel marengsen på 9 emner som du setter på stekebrettet ved hjelp av en spiseskje (3×3). (Et emne er cirka en raus spiseskje). Du får plass til alle ni på et stekebrett, men de vil da gå litt i hverandre. (Ønsker du perfekte runde maregnsbunner eller har en liten ovn kan det være lurt å bruke to stekebrett).

Form hver av emnene til en rund, liten marengsbunn ved hjelp av spiseskjeen. Bruk baksiden av skjeen og form en fordypning i midten av hver marengsbunn og bre bunnen utover fra midten. Hver av de ni marengsbunnene skal se ut som et rundt basseng, (men obs. viktig at bunnen har litt tykkelse i midten).

Stek marengsbunnene i midten av ovnen i 50 – 60 minutter og la de avkjøles.

3. Skyll blåbærene. Rull granateplet mot benken før du deler det, da hører du at frøene inni løsner. Del granateplet så i to og hold en halvdel over en bolle, mens du bruker en tresleiv til å banke på toppen av skallet. Da vil frøene løsne og falle ned i bollen. Granateple setter lett flekker, så bruk forkle og pass på bunadsskjorten.

4. Visp kremfløten til krem. Kremen skal være stiv, men ikke kornete. Rør vaniljekremen myk og vend forsiktig inn i kremen ved bruk av en slikkepott. (Bland gjerne inn 3 spiseskjeer med krem først, slik at vaniljekremen blir løsere før resten av kremen forsiktig vendes inn med slikkepott). Fordel kremen i hver av marengsbunnene ved hjelp av en spiseskje og pynt raust med blåbær og granateple.

Gratulerer med dagen!

 Tips

Er dere flere enn ni kan du lage flere, men mindre marengsbunner. Bruk da to stekebrett.

Oppbevar marengsbunnene du ikke bruker i en tett boks, så holder de seg i flere dager.

 Allergiinfo!

Marengsbunnen er glutenfri.

Disse mini pavlovane er perfekte å servere som dessert på 17.mai

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *