En tropisk pavlova til hver

Glutenfri dessert som imponerer.
17. juni 2015

En tropisk pavlova til hver

Print Friendly, PDF & Email
   

Det er en skikkelig god følelse å servere en dessert med wow-effekt. En dessert som resulterer i responser som «oj den var jammen god», «for en deilig dessert» og ikke minst «hvordan har du gjort dette, kan jeg få oppskriften?». Man blir litt ekstra fornøyd med egen innsats også føles det så fint å servere noen man er glad i en dessert de virkelig liker.

Du trenger ikke være en ekspert på baking for å oppleve wow-effekten. Med desserter er det heldigvis ikke vanskelighetsgraden som avgjør resultatet. Det finnes flere nydelige desserter som er superenkle å lage. Så gjør det enkelt ved neste anledning og nyt de søte stundene sammen.

Hva med å prøve porsjonspavlova neste gang du skal ha middagsgjester? Den er perfekt som dessert og herlig frisk og søt på samme tid. Du kan lage bunnene dagen i forveien og pynte de rett før servering. Enklere blir det ikke. Du velger selv om du vil gå for den tradisjonelle toppingen med bær eller en med tropisk vri som du ser eksempel på her. For tropiske porsjonspavlovaer gjør du som følger.

Oppskriften gir 9 marengsbunner. Er dere færre er det ikke noe i veien for å oppbevare marengsbunnene som blir til overs. De holder seg godt i en tett boks.

Du trenger

Fyll og pynt

  • 1 kremfløte (ca 3 dl)
  • 3 dl vaniljekrem
  • 5 pasjonsfrukt (en moden pasjonsfrukt har skrukkete skall)
  • 2 – 3 mango (avhengig av størrelse på mangoen)
  • Mynte til pynt (hvis du vil)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i bakebollen og tilsett 1,5 dl kaldt vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.

2. Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel marengsen på 9 emner som du setter på stekebrettet ved hjelp av en spiseskje (3×3). (Et emne er cirka en raus spiseskje). Du får plass til alle ni på et stekebrett, men de vil da gå litt i hverandre. (Ønsker du perfekte runde maregnsbunner eller har en liten ovn kan det være lurt å bruke to stekebrett).

Form hver av emnene til en rund, liten marengsbunn ved hjelp av spiseskjeen. Bruk baksiden av skjeen og form en fordypning i midten av hver marengsbunn og bre bunnen utover fra midten. Hver av de ni marengsbunnene skal se ut som et rundt basseng, (men obs. viktig at bunnen har litt tykkelse i midten).

Stek marengsbunnene i midten av ovnen i 50 – 60 minutter og la de avkjøles.

3. Ta av skallet på mangoene og del i tynne skiver. Visp kremfløten til krem. Kremen skal være stiv, men ikke kornete. Rør vaniljekremen myk og vend forsiktig inn i kremen ved bruk av en slikkepott. (Bland så forsiktig som mulig å kremen ikke faller sammen). Fordel kremen i hver av marengsbunnene ved hjelp av en spiseskje og dander med fire-fem tynne skiver med mango og frøene fra en halv pasjonsfrukt. Pynt med mynte og server.

 Tips

Er dere flere enn ni kan du lage flere, men mindre marengsbunner. Bruk da to stekebrett. Pass på at pasjonsfrukten er moden. Umoden pasjonsfrukt har et glatt skall, mens en moden frukt har et skrukkete skall.

Oppbevar marengsbunnene du ikke bruker i en tett boks, så holder de seg i flere dager.

 Allergiinfo!

Marengsbunnen er glutenfri.

Glutenfri dessert som imponerer.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *