Prinsessekrone til bursdagsbarnet

TORO Sjokoladekake Langpanne
13. november 2015

Prinsessekrone til bursdagsbarnet

Print Friendly, PDF & Email
   

Har du en liten prinsesse hjemme som snart fyller år? Denne kaken er en søt liten vri på den klassiske bursdagskaken med sjokoladeglasur. Den smaker akkurat slik en sjokoladekake skal smake og kan pyntes slik du ønsker. Enkelt og garantert vellykket – det er deilig det når en bursdag skal forberedes.

For å lage en prinsessekrone til bursdagsbarnet steker du sjokoladekaken i en langpanneform og dekker den med myk sjokoladekrem slik du pleier. Deretter er det bare å skjære ut trekanter på toppen. Disse små trekantene blir fine smaksprøver til de i familien som ikke kan vente. Da gjenstår det bare å pynte kaken med kakepynten som bursdagsbarnet liker aller best.

Du trenger

Glasur:

Pynt

  • Etter ønske, feks rosa og lilla smarties, sjokolinser, sjokohjerter, rosa sukkerkuler, el.

 

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

3. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig. Legg kaken over på et fat. Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).

4. Skjær ut kaken som en krone, ved å lage spisser/trekanter nedover. Riss i toppen av glasuren før du skjærer helt gjennom, så kan du lett justere formen om det blir skjevt el. Slik lager du prinsessekrone kake til bursdagsbarnet 5. Pynt prinsessekronen etter ønske. Og ikke minst, ha en kjempefin bursdagsfeiring!

 Allergiinfo!

TORO Sjokoladekake Langpanne er glutenfri. Kaken er også melkefri ved bruk av melkefri margarin (vær obs på at kakepynten kan inneholde melk) TORO Sjokoladekake Langpanne

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *