Prinsesseslottkake

TORO Sjokoladekake Langpanne
15. april 2016

Prinsesseslottkake

Print Friendly, PDF & Email
   

Har du en liten en hjemme som synes prinsesser er litt ekstra stas? Da vil nok denne prinsesseslottkaken være en sikker vinner til bursdagsfeiringen.

For å lage en prinsesseslottkake til bursdagsbarnet lager du sjokoladekake langpanne. Du skjærer av kortsiden og lager 4 firkanter. Så dekker du kaken og iskjeksene med glasur før du danderer kaken. Ja, det er faktisk iskjeks som er brukt til tårn, smart ikke sant? Tilslutt pynter du kaken med det bursdagsbarnet liker aller best. En sikker vinner dette, ikke minst så smaker kaken utrolig godt.

Du trenger

Glasur

Pynt

  • Iskjeks
  • Godteri til pynt, feks rosa og lilla sjokolinser, sjokohjerter, rosa sukkerkuler, el.
  • Prinsesseflagg (disse er kjøpt på Jernia)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin). Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form, feks den som følger med ovnen din må du tilpasse steketiden.)

Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. La kaken avkjøles før du fordeler glasur over.

3. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.

4. Skjær av kortsiden på kaken i bredde så du får akkurat fire kvadratiske firkanter. Legg kaken over på et fat og fordel glasur over kaken. Ta glasur på kvadratene (på toppen og på sidene) og legg i hvert sitt hjørne. Ta frem iskjeksene. Dekk de med glasur og pynt om du vil. Sett så iskjeksen på hver sin kvadrat.

TORO SJokoladekake Langpanne

Slik lager du prinsesskronekake

5. Pynt så med det bursdagsbarnet liker aller best.

 Allergiinfo!

TORO Sjokoladekake Langpanne er glutenfri.

 

TORO Sjokoladekake Langpanne

Prinsesseslottkake til bursdagsfeiring

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *