Regnbue Muffins

18. juni 2019

Regnbue Muffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Muffins er for alle! Juni er pride måned, og hva passer vel bedre til feiringen enn noen fargesprakende regnbue muffins? Disse muffinsene er søte og gode, og med den syrlige ostekremglasuren på toppen smaker de himmelsk enten de bakes til fest, parade eller dessert.

Denne oppskriften gir 16 små muffins.

Du trenger

  • 1 pose TORO Lyse Muffins
  • 1,5 dl vann
  • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)
  • Små muffinsformer

Regnbueglasur

  • 1 pose TORO Ostekremglasur
  • 125 g kremost naturell (romtemperert)
  • 50 g romtemperert smør
  • Konditorfarge

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta ingrediensene som skal være romtempererte ut av kjøleskap/fryser.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

3. Sett frem 16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

4. Pisk sammen 125 g kremost naturell og 50 g mykt, romtemperert smør. Tilsett ostekremglasurposens innhold og pisk til en luftig krem (ca. 5 minutter).

5. Fordel kremen i 5 små boller (eller kopper) og ha noen dråper konditorfarge i de ulike. Oransje blander du av gul og rød konditorfarge, og lilla blandes av blå og rød.

6. Ha en og en kopp med glasur i en sprøytepose (om du har det) og sprøyt på muffinsene. Om du ikke har sprøytepose kan du fordele glasuren på muffinsene med en teskje. Lag en fin snurr på toppen ved å bruke baksiden av skjeen.

 Allergiinfo!

Disse regnbue muffinene er glutenfrie.

 Tips

Har du ikke muffinsbrett vil det være lurt å bruke to former.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *