Romskip bursdagskake

23. april 2018

Romskip bursdagskake

Print Friendly, PDF & Email
   

Har du en kommende astronaut i familien, eller en som følger rakettoppskytninger og undrer seg over det store verdensrommet? Hva er vel bedre da enn å lage en romskip bursdagskake? Med et stjerneskudd i enden så blir dette garantert en vinner på bursdagsfesten. Ikke er den vanskelig å lage heller, du trenger bare en sjokoladekake langpanne som utgangspunkt.

Du trenger

Glasur:

Pynt:

  • 2 pk non-stop eller det godteriet bursdagsbarnet liker aller best
  • Seigmenn
  • Stjerneskudd
  • Iskjeks

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.)

Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Du kan lage glasur mens kaken avkjøler seg.

3. Begynn med å lage sterk kaffe (hvis noen barn synes det blir for sterkt kan du erstatte det med melk) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren kratig sammen så den blir kremete og luftig.

4. Skjær opp kaken som anvist under og legg på et stort brett, da den vil være vanskelig å flytte etter på. Dekk kaken med den piskede sjokoladesmørkremen.

5. Pynt med det bursdagsbarnet liker aller best, som seigmenn og non-stop. Kun fantasien setter stopper her, men bruk gjerne iskjeks som jetmotorer med et stjerneskudd inni. OBS! Hvis du bruker et stjerneskudd eller liknende er det viktig at dette ikke peker på noen eller kommer nær brennbart materiale.

 Allergiinfo!

TORO Sjokoladekake Langpanne og TORO Sjokoladeglasur er glutenfri, men vær obs på godteriet om noen i selskapet har glutenallergi.

Noen du kjenner som ville blitt glad for denne romskip bursdagskaken?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *