Rullekake med jordbærsyltetøy

TORO Lyse Muffins
8. april 2016

Rullekake med jordbærsyltetøy

Print Friendly, PDF & Email
   

Rullekake er både enkelt, raskt og kjempegodt. Du lager simpelthen en tynn kake, fordeler fyll over og ruller sammen. Fyllet gjør kaken ekstra myk og skikkelig saftig. Det som er så fint med denne kaken er at du kan variere den med akkurat det fyllet du liker aller best. Om det er syltetøy, sjokoladekrem, vaniljekrem eller noe annet godt. Denne oppskriften er med deilig jordbærsyltetøy.

Noen vil kanskje si at rullekake er litt old school? Spørsmålet er vel om det noen gang har vært på moten? Kanskje ikke, men det er det ingen grunn til. Rullekake er jo bare så godt.

Kanskje noe å bake til helgen?

Du trenger

Fyll

  • 1 ts sukker
  • Jordbærsyltetøy
  • Jordbær til pynt
  • Krem (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 170 °C . Ta eggene ut av kjøleskapet for å romtemperere dem.

2. Bland 3 egg og 1 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og pisk kraftig med en mikser i 3 min. Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne (ca 30×37 cm). Stek ved 180°C i ca. 10 min. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen i fargen (pass nøye på mot slutten av steketiden).

3. Ta frem et stekebrett med bakepapir. Dryss over en teskje med sukker. Legg brettet med bakepapiret over kaken og snu kaken forsiktig. Ta forsiktig av bakepapiret som kaken er stekt på. Legg formen over og la kaken hvile i ca. 10 minutter (formen vil gjøre at kaken holder seg myk mens den avkjøles).

4. Smør et jevnt lag med syltetøy utover kaken. Rull så kaken sammen fra langsiden  ved hjelp av bakepapiret. Renskjær kantene og legg rullekaken på et passende fat med skjøten ned. Pynt med friske bær om du vil.

Server den slik den er eller med krem til dessert .

 Tips

I oppskriften er det brukt Noras rørte jordbærsyltetøy. Det er friskt og kjempegodt. Du finner det i frysedisken.

 

 

TORO Lyse Muffins

Rullekake med jordbærsyltetøy

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *