Sjokoladefondant med karamell

5. oktober 2017

Sjokoladefondant med karamell

Print Friendly, PDF & Email
   

Sjokoladefondant er mange nordmenns favoritt og blir alltid en stor suksess som dessert. Er du en som sliter med å velge mellom hva som er best av karamell og sjokolade, så er dette desserten for deg. Her får du oppskriften på en fantastisk sjokoladefondant med karamell. Når den flytende kjernen i sjokoladefondanten blander seg med deilig, smeltet og klissete karamell, så er det få andre desserter som kan konkurrere med denne.

Server til de du er glad i og nyt!

Oppskriften gir 6 sjokoladefondanter:

 Du trenger

  • 12 myke karameller med sjokoladetrekk (f. eks. Smørbukk eller Dumle)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C). Rør sammen egg og smeltet avkjølt smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre.

2. Smør formene. Hvis du vil servere fondanten på en tallerken og ikke i formen – klipp til bakepapir og legg i bunnen av hver form (sett formen på bakepapir, tegn rundt formen og klipp til).  Fordel røren i de 6 smurte ildfaste porsjonsformene (ca 8 cm i diameter). Fyll formene ¾ fulle (ca 100 gram røre i hver form).

3. Legg 2 karameller i hver form, trykk dem ned slik at de dekkes av røre. Det lønner seg å bruke myke karameller med sjokoladetrekk som Smørbukk eller Dumle da disse lettere smelter i ovnen.

4. Stek på midterste rille i 8-10 minutter til deigen har stivnet i kantene og midten er flytende. For å sjekke om den er ferdig mot slutten av steketiden – sjekk at kantene er stive, men at kjernen fortsatt skjelver i midten når man dytter forsiktig på formen. Ovner er ulike, så teststek gjerne en sjokoladefondant først om det er første gang du lager sjokoladefondant for å finne eksakt tid. Ta formene ut av ovnen og la stå i noen minutter på rist.

5. Du kan servere sjokoladefondanten i formen, eller hvelve den over på en tallerken. Å hvelve fondanten ut er ikke bare enkelt, men her er tipsene for å lykkes: La fondanten sette seg litt etter at du har tatt den ut av ovnen ved at den får avkjøle seg på rist i noen minutter. Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne fondanten, og hvelv så formen opp ned på en tallerken. La fondanten stå opp ned med formen på i noen minutter før du løfter av formen. Dette for at sjokoladefondanten skal få sette seg skikkelig og ikke kollapse. Løft så formen av og fjern bakepapiret dersom det sitter på.

Server sjokoladefondanten lun og nyt den herlige kombinasjonen av sjokolade og karamell. Kos dere!

 Allergiinfo!

Sjokoladefondanten er melkefri ved bruk av melkefri margarin. Server da sjokoladefondant med sorbet (uten melk) fremfor vaniljeis.

Herlig dessert med kombinasjonen av karamell og sjokolade – bedre blir det ikke.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *