Sjokoladefondant til helgen?

Sjokoladefondant til dessert?
3. mars 2015

Sjokoladefondant til helgen?

Print Friendly, PDF & Email
   

Sjokoladefondant er desserten over alle desserter. Ingen dessert imponerer mer enn når gjesten tar skjeen gjennom sjokoladefondanten og kjernen renner pent ut på tallerkenen. Og ingenting er vel bedre enn varm, flytende sjokolade?

For å få den perfekte sjokoladefondanten er det viktig å øve. Dette fordi ovner er forskjellige og timing er alfa-omega for å få det perfekte resultatet. Med litt flaks får du det til første gangen, men det er ergerlig å ha gjester om sjokoladefondanten kommer ut som sjokolademuffins. Det var i grunnen en god grunn til å lage sjokoladefondant til helgen. Øvelse gjør mester 🙂

Vi serverer sjokoladefondant med vaniljeis og bær, men du kan også servere med en halv pasjonsfrukt og pasjonsfruktsorbet om du ønsker et friskere tilbehør. Valget er ditt! Her er oppskriften:

Oppskriften gir 6 sjokoladefondanter.

 Du trenger

  • Vaniljeis eller sorbet

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200°C (ved varmluft 190°C). Rør sammen egg og smeltet avkjølt smør. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre.

2. Smør formene. Klipp til bakepapir og legg i bunnen av hver form (sett formen på bakepapir, tegn rundt formen og klipp til).  Fordel røren i de 6 smurte ildfaste porsjonsformene (ca 8 cm i diameter). Fyll formene ¾ fulle (ca 100 gram røre i hver form).

3. Stek på midterste rille i 8-10 minutter til deigen har stivnet i kantene og midten er flytende. For å sjekke om den er ferdig mot slutten av steketiden – sjekk at kantene er stive, men at kjernen fortsatt skjelver i midten når man dytter forsiktig på formen. Ovner er ulike, så teststek gjerne en sjokoladefondant først om det er første gang du lager sjokoladefondant for å finne eksakt tid. Ta ut av ovnen og la stå i noen minutter.

4. Du kan servere sjokoladefondanten i formen, eller du kan hvelve den over på en tallerken. Å hvelve fondanten ut er ikke bare enkelt, men her er tipsene for å lykkes: Skjær forsiktig rundt kanten for å løsne fondanten, og hvelv så formen opp ned på en tallerken. La fondanten stå opp ned med formen på i noen minutter før du løfter av formen. Dette for at sjokoladefondanten skal få sette seg skikkelig og ikke kollapse. Løft så formen av og fjern bakepapiret dersom det sitter på.

Server sjokoladefondanten lun med vaniljeis og friske bær. Velbekomme!

 Allergiinfo!

Sjokoladefondanten er melkefri ved bruk av melkefri margarin. Server da sjokoladefondant med sorbet (uten melk) fremfor vaniljeis.

Sjokoladefondant til dessert?

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *