Sjokolademousse med appelsin til Halloween

19. oktober 2019

Sjokolademousse med appelsin til Halloween

Print Friendly, PDF & Email
   

Halloween har i den siste tiden blitt mer og mer populær i Norge, til er stor stas for de små. Gresskarlyktene der man huler ut gresskar, skjærer ut ansikt og setter inn lys kalles Jack-o’-lantern og har blitt knyttet til Halloween helt siden 1866. Selv om gresskar er blitt mer tilgjengelig også i Norge, kan også appelsiner eller mandariner brukes for å lage halloweenpynt. I denne oppskriften brukes de faktisk som dessertskåler til sjokolademousse.

Hvorfor ikke bruke halloween som en unnskyldning til å lage en med en rask og enkel dessert, som også kan aktivisere barna? La barna tegne skumle gresskaransikter med sprittusj mens du lager middag. Her er ingen skarpe kniver involvert og figurene blir kjempefine!

 Du trenger

 • 1 pakke TORO Sjokolademousse
 • 2 dl melk
 • Saften av 2 appelsiner, revet skall av 2 appelsiner (kan sløyfes hvis du vil ha en glatt mousse)
 • 6 appelsiner som skåler (fylles halvfulle). Hvis du ønsker å fylle skålene fulle kan 6 mandariner brukes.

Tilberedning

1. Bland de to posene fra pakken med TORO Sjokolademousse med 2 dl melk og saften fra 2 appelsiner (ca. 1 dl), og revet appelsinskall fra 2 appelsiner (rives fint, ikke grovt). Pisk med en mikser i 5 minutter.

2. Skjær av toppen høyt oppe på appelsinen slik at du får et lokk. Skjær av et tynt lag av bunnen slik at appelsinen står støtt.

3. Hul ut 6 appelsiner/mandariner med en skje eller isskje – hvis du gjør det over en bolle kan saften siles av og drikkes som juice.

4. La barna pynte appelsinene ved å tegne gresskaransikter med tusj (sprittusj gir best resultat) – kan droppes dersom man vil servere dette utenom Halloween.

5. Fordel røren i de uthulede skallene og sett evt. lokket på toppen. Sett sjokolademoussen i kjøleskap i minimum 15 minutter. Server og pynt med mynte, revet sjokolade eller appelsinskall.

Sjokolademousse med appelsin til Halloween

Sjokolademousse med appelsin til Halloween

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

2 Comments

 1. Siv Korsby sier:

  Må jo le alle butikker har jo sluttet å selge TORO Sjokolademousse for lenge siden minst over ett år siden den eksisterer ikke i Bergen

  • Herdiis Karlsen sier:

   Hei Siv
   Vi har lansert TORO Sjokolademousse igjen nå i september, den skal finnes i alle COOP Obs, Mega, Extra og Prix butikker. Den står i desserthyllen.
   Håper du finner den og prøver den 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *