Sjokolademoussekake med bær

18. august 2017

Sjokolademoussekake med bær

Print Friendly, PDF & Email
   

Sommerens bær er det perfekte tilbehøret til de fleste kaker, og denne sjokolademoussekaken med bær og kjeksbunn er intet unntak. Ikke bare er den flott å se på, men den smaker også knallgodt. Best av alt er at den ikke trenger turen innom ovnen, kun å stå litt i kjøleskap. Overrask venner eller familie med en kake som ser fantastisk imponerende ut i forhold til hvor enkel den er å bake.

 Du trenger

Bunn:

 • 3/4 pakke Bixit Original kjeks (ca. 15 kjeks)
 • 100 g smør
 • 2 ss kakao

Fyll:

Pynt:

 • 3 kurver bringebær (à 125 g)
 • 1/4 L rød ferdig gele
 • Høvlet eller revet mørk sjokolade (hvis du vil)

Tilberedning

 1. Knus 15 Bixit kjeks i en plastpose med kjevle, tilsett 100g smeltet smør og 2ss kakao
 2. Trykk bunnen ut i en kakeform på 24cm.
  Dersom du vil ha en ren moussekant rundt kaken, slik som på bildet, kan du trykke ut kjeksbunnen i ringen til en mindre kakeform inni 24cm kakeformen. Dette gjøres ofte på bakerier slik at man ikke ser kjeksbunnen før man skjærer i kaken.
 3. Bland de to posene fra pakken med TORO Sjokolademousse med 3 dl melk. Pisk med en mikser i 5 minutter.
 4. Fordel moussen oppå kjeksbunnen i kakeformen og sett i kjøleskap i minimum 30 minutter, eller til moussen er stiv på toppen.
 5. Forbered pynten mens sjokolademoussekaken står i kjøleskapet. Høvle eller riv sjokoladen og vask bringebærene. Smelt 1/4 l rød gele i mikroen eller på i en kjele på ovnen, geleen skal ikke koke, bare smelte slik at den kan helles over kaken. Avkjøl geleen litt slik at den fortsatt er rennende men ikke så varm.
 6. Ta ut kaken av kjøleskapet, fordel bringebærene jevnt utover kaken og hell den smeltede geleen over. Topp med den revet sjokolade og sett i kjøleskapet i min 30 min eller til geleen har stivnet igjen. Ta ut kaken fra kjøleskapet rett før servering.

 

 Tips

Fukt kniven i varmt vann når du skal dele kaken i stykker, så får du fine rette stykker uten at moussen henger seg fast i kniven.

Sesongens bær på en sjokolademoussekake med kjeksbunn er en perfekt kombinasjon

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *