Sjokoladepavlova

Glutenfri kake
1. juli 2015

Sjokoladepavlova

Print Friendly, PDF & Email
   

Det er sommer, solen skinner mange steder i landet og en deilig variant av pavlova står for tur. Pavlova har mange gode variasjoner, og denne oppskriften er intet unntak. -Ihvertfall hvis du er glad i sjokolade.

Sjokoladepavlova har en marengsbunn av sjokolade, som så fylles med fløyelsmyk krem. Kremen i denne oppskriften er annerledes enn den man vanligvis brukes. Vaniljekremen er erstattet med mascarpone, som gir en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. I oppskriften er det også brukt kaffe for å gi en spennende smak  av mokka.

Sjokoladepavlova pynter du med det du liker aller best. I oppskriften er det brukt M&M, daimkuler og peanøtter, men du kan også grovhakke din favorittsjokolade og drysse over. Bær smaker også nydelig på denne kaken, så bruk kreativiteten om du vil, eller følg fremgangsmåten under.

Du trenger

Pynt

  • 250 g mascarponeost
  • 70 gram melis
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sterk kaffe, avkjølt (kan sløyfes)
  • 1 pose M&M
  • 1 pose Daimkuler
  • 1 neve peanøtter
  • Grovhakket sjokolade (om du vil)

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann.  Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv. Vend forsiktig inn siktet bakekakao og finhakket mørk sjokolade.

Marengsbunn med sjokolade

Å «vende inn» betyr å forsiktig blande inn slik at luften ikke går ut av marengsen. Bruk gjerne en slikkepott. Det er bare fint med sjokolademønster i marengsbunnen så du trenger ikke røre sjokoladen helt ut. Rører du for lenge eller for hardt vil luften gå ut av marengsen, så vær varsom og ikke bland mer enn nødvendig.

2. Hell marengsen over på et stekebrett dekket med bakepapir og form til en rund kake, ved hjelp av en slikkepott. Form marengsen i runde bevegelser fra midten og ut. Da får du en fin opphøyning ytterst og en «grop» til mokkakremen og sjokoladen i midten. Marengsbunnen skal altså se ut som et rundt basseng. Se her for steg for steg bilder.

Alternativt kan du fordele marengsen utover hele stekebrettet.

3. Stek marengsbunnen på midterste rille i 60 minutter. La marengsbunnen avkjøles og legg den så forsiktig over på serveringsfatet. Rett før servering lager du kremen.

4. Pisk mascarponeost, melis og kremfløte sammen til det blir stivt (det beste resultatet får du ved bruk av kjøkkenmaskin med ballongvisp). Følg godt med, kremen skal være luftig og lett. Pisk til slutt forsiktig inn den avkjølte kaffen. Pynt med sjokolade og peanøtter (det er veldig godt med det salte sammen med det søte, så peanøtter anbefales).

Server med rykende varm kaffe og nyt med noen du er glad i.

 Tips

Du kan lage marengsbunnen dagen i forveien.

 Allergiinfo!

Marengsbunnen er glutenfri.

Glutenfri kake

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *