Snøballer

10. november 2019

Snøballer

Print Friendly, PDF & Email
   

Julen nærmer seg med stormskritt. Det betyr også at vi snart skal i gang med julebaksten og hva er vel bedre da enn litt inspirasjon til nytt tilskudd til kakeboksen? Snøballer er søte små makroner med biter av hasselnøtt og sjokolade. Perfekt som godbit til kaffen etter middag eller med en kopp god og varm te eller kakao etter en dag ute i kulda. De er enkle og lage og er også kjempefine og gi i julegave eller vertinnegave til den som har alt om du legger dem i en fin liten boks eller krukke med et sløyfebånd rundt.

Denne oppskriften gir ca. 30 snøballer.

Du trenger:

 Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 150°C (over- og undervarme). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser med visp i 10 minutter.

2. Hakk opp hasselnøtter og kokesjokolade i små biter. Vend sjokolade og nøttebitene forsiktig inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Røres det for hardt i marengsen vil luften gå ut og makronene vil bli lave. (Skjer det bør du la røren stå litt. Da vil kokosen svelle og gjøre marengsen tykkere).

3. Dekk stekeplaten med bakepapir og sett små topper på stekeplaten ved hjelp av to skjeer. Legg dem med litt avstand så de ikke går i hverandre under steking. Stek makronene midt i ovnen ved 150°C i ca. 30 min. Avkjøl på stekeplaten eller på rist.

Oppbevar snøballene i en tett kakeboks og server når du er fysen på noe godt.

Klikk her for mer inspirasjon til julebakst

 Allergiinfo!

Disse snøballene er glutenfrie om de.

 Tips

Oppbevar snøballene i en lufttett kakeboks så holder de julen igjennom.

Snøballer er søte små marengs med biter av hasselnøtter og sjokolade

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *