Snømannmuffins

10. november 2019

Snømannmuffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Pynt opp kakebordet med noe som garantert får gjestene til å smile! Smømannmuffins er lyse muffins forkledd som søte små snømenn toppet med fløyelsmyk ostekremglasur og marshmallows. De er superenkle å lage og passer perfekt som aktivitet på juleverkstedet eller til venninnekvelden.

Denne oppskriften gir 12-16 muffins, litt avhengig av hvor store du ønsker å lage dem 🙂

Du trenger

 • 1 pose TORO Lyse Muffins
 • 1,5 dl vann
 • 100 g smeltet smør (eller 1 dl flytende margarin)
 • Muffinsformer

Glasur

Pynt

 • Saltstenger
 • Marshmallows
 • Smeltet sjokolade
 • 1 gulrot

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet og del i terninger så det rekker å bli romtemperert til det skal brukes i glasuren.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller 1 dl. flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til du har en jevn røre. Sett frem ca. 16 små muffinsformer. Muffinsene holder formen bedre om du bruker muffinsbrett, men de smaker like godt med muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøler seg.

3. Rør sammen 125 g kremost naturell , 50 g mykt, romtemperert smør. Tilsett glasurmiksen og pisk til glasuren får en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med visp). Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det, lar du glasuren stå til den kan røres helt glatt.

4. Smelt sjokolade i vannbad og ha i en sprøytepose. Klipp et lite hull i tuppen av sprøyteposen og tegn øyne og munn på marshmallowsene. Skjær  små spisse trekanter av gulroten og stikk inn i marshmallowsene som nese. Fordel kremostglasuren på muffinsene med en skje eller med en sprøytepose og sett en marshmallow på toppen av hver muffins. Brekk saltstenger i to og stikk dem inn i sidene på muffinsene som armer. Spøyt tre små knapper av den smeltede sjokoladen i glasuren på muffinsene og smil til de søte små smømannmuffinsene dine 🙂

Se her for flere juleoppskrifter.

 Allergiinfo!

Disse muffinsene er glutenfrie om du bruker glutenfrie saltstenger og marshmallows.

 Tips

Bruk muffinsbrett hvis du ønsker en perfekt form på muffinsene.

Snømenn som aldri smelter

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

6 Comments

 1. Ann-Camilla Holvik sier:

  OBS: Saltstenger er ikke glutenfrie!! Enkelte marshmallows kan også inneholde gluten. Sjekk pakken. Saltstenger finns glutenfrie i enkelte butikker.

 2. Monica Lien sier:

  Kreativt! 🙂

  • Baking for alle sier:

   Så hyggeelig, tuse takk! De smaker veldig godt også så absolutt å anbefale om du får lyst til å bake litt i førjulstiden 🙂

 3. Zarita Morgan sier:

  Hvordan oppbevare disse og hvor lenge?

  • Baking for alle sier:

   Hei Zarita,
   Ferdig pyntet holder de i ca 3 dager, men de smaker aller best dag 1 og 2. Anbefaler å oppbevare dem i en lufttett boks.
   Om du ønsker å bake dem på forhånd kan du fryse ned muffinsene uten pynt, og så tine opp og pynte når du skal bruke dem 🙂
   God bakelyst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *