Sommerlig Bløtkake

2. mai 2017

Sommerlig Bløtkake

Print Friendly, PDF & Email
   

Bløtkake er en fantastisk kake med lange tradisjoner i Norge. Kombinasjonen av luftig sukkerbrød, krem, syltetøy og friske bær gjør at bløtkake er perfekt til den lyse årstiden. Her får du oppskriften på hvordan du enkelt lager en sommerlig bløtkake med masse friske bær.

Når det kommer norske bær er en sommerlig bløtkake en perfekt måte å gjøre stas på dem, da gjenstår det bare å finne en passende anledning å servere en flott bløtkake, og det burde ikke være så vanskelig.

Du trenger:

Fyll:

  • 3 dl kremfløte (pisket til krem)
  • 3 dl vaniljekrem (hjemmelaget eller kjøpt ferdig)
  • 2 dl syltetøy (for eksempel Noras Rørte bringebær)
  • 1 dl appelsinjuice (til dynking)
  • 1/2 kurv jordbær
  • 1/2 kurv bringebær

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 kurv jordbær
  • 1/2 kurv bringebær
  • 1 eske rips

Fremgangsmåte:

1. Sett stekeovnen på 170 °C. Ta eggene ut av kjøleskapet for å romtemperere dem.

2. Bland 3 egg og 1 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og pisk kraftig med en mikser i 3 min. Ha røren over i en smurt, rund springform (ca. 24 cm), der bunnen er dekket med bakepapir.

 3. Stek på midterste rille i 35 minutter, avkjøl kaken i formen på rist. Mens kaken avkjøles pisker du krem av kremfløten. 

4. Del sukkerbrødkaken i tre lag. Legg første delen på fatet du skal bruke til kaken (det vil være vanskelig å flytte kaken etter den er pyntet). Dynk det første laget med 1/2 dl appelsinjuice. Pisk 4 toppede skjeer av kremen inn i vaniljekremen slik at denne blir lettere og luftigere.

5. Fordel vaniljekremen og halvparten av syltetøyet, samt kuttede jordbær og bringebær over den første delen av kaken, spar de fineste bærene til å pynte med på toppen. Ikke legg krem helt ytterst i kantene, da disse vil dekkes når bløtkaken synker litt sammen fra tyngden av neste lag. Legg på neste delen av kaken og dynk denne med resten av juicen, fordel resten av syltetøyet, bærene satt av til fyll og kremen over og legg på den siste delen av kaken som topp.

Bløtkake_step_by_step_sommer

6. Topp kaken med masse friske bær og server.

Kombinasjonen av luftig sukkerbrød, krem, syltetøy og friske bær gjør at bløtkake er perfekt til den lyse årstiden.

Kombinasjonen av luftig sukkerbrød, krem, syltetøy og friske bær gjør at bløtkake er perfekt til den lyse årstiden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *