Spøkelsesmuffins

20. oktober 2019

Spøkelsesmuffins

Print Friendly, PDF & Email
   

Spøkelseskostyme må være et av de mest brukte kostymene til Halloween – det er jo så enkelt å bare ta et laken og klippe to hull til øyne. Disse spøkelsesmuffinsene er nesten like enkle å lage som et spøkelseskostyme og passer perfekt til halloweenfesten. Muffinsene er toppet med deilig, luftig ostekrem pyntet med øyne slik at de ser ut som små spøkelser. Bø!

Oppskriften gir 12-16 muffins

Du trenger

Ostekrem

  • 2 poser TORO Glasurmiks til Ostekrem
  • 100 gram smør, romtemperert
  • 250 gram kremost naturell, romtemperert
  • Kakepynt «Sorte og hvite øyne» fra Wilton (kan kjøpes på Jernia etc.)
  • Sprøytepose med bred tip evt. en brødpose/ziplockpose med klippet hull i hjørnet
  • NB: Her er mengden ostekrem beregnet til å lage høye spøkelser slik som på bildet, vil du ha lavere spøkelser med mindre glasur per muffins, kan du halvere oppskriften på ostekrem.

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C). Ta smør og kremost ut av kjøleskap.

2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

3. Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, spesielt  fordi muffinsene får en form som gjør det lett å lage spøkelsene av ostekrem, men det går også fint uten. Bruk da to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter.

Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.

4. Visp smør og TORO Glasurmiks til Ostekrem sammen slik at det blir hvitt og luftig. Tilsett kremosten og visp videre til en luftig krem. Bruk gjerne miksmaster eller kjøkkenmaskin med visp.

5. Sett sprøyteposen eller plastposen i et høyt glass el. og brett ned kantene. Bruk så en slikkepott til å flytte frostingen over i sprøyteposen. Hold posen i 90 graders vinkel når du sprøyter. Begynn ytterst og sprøyt i ring rundt muffinsen med mindre og mindre sirkler slik at du får en topp på slutten. Sett til slutt på to øyne.

 Allergiinfo!

Muffinsene er glutenfrie.

 Tips

Du får tak i sprøyteposer og sorte og hvite øyne på for eksempel Jernia.

Prøv disse skumle spøkelsesmuffinsene til Halloween!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *